Ruoka- ja treenipäiväkirja toukokuulta
Olen lukijoiden toiveesta pitänyt aina kerran kuussa viikon ajan ruokapäiväkirjaa, johon merkkaan myös liikunnat – nyt on vuorossa toukokuun ruoka- ja treenipäiväkirja. 😉 Tyypillisistä asioista ruokavaliossani voit lukea helmikuun ruokapäiväkirjasta. Maaliskuun ruokapäiväkirjassa avasin miten yksittäinen viikko poikkeaa normaalista, ja huhtikuun ruokapäiväkirjassa kerroin miten kilpirauhasen vajaatoiminta on vaikuttanut ruokavaliooni.
Tämän toukokuisen viikon ruokapäiväkirjassa näkyi voimakkaasti se, että ostin hirveän kasan -30 %-lapulla varastettuja rahkoja, ja söin siten rahkaa joka päivä – joinain parikin purkkia. Yleensä pyrin syön monipuolisemmin, mutta opiskeluvuosien niukkuus toi minussa esiin melkoisen tarjoushaukan, ja ostan usein laputettuja tuotteita. 😛 Mutta sehän on ympäristönkin kannalta hyvä ettei ruokaa haaskata!
Gluteenittoman Snickers-puuron resepti tuli löytyi Puuron uusi aika-kirjasta – resepti ja lisää tietoa kirjasta löytyy täältä
Rahkan syömisen lisäksi tähän ruokapäiväkirjaan mahtui tavallista enemmän tahinia. Ihastuin toukokuussa kovasti tahiniin, eli seesamitahnaan, leivän ja riisikakkujen päällä. Se toimii yllättävän hyvin juuston kanssa! Tällä seurantaviikolla söin myös aika paljon puuroja Puuron uusi aika-kirjan innoittamana. Kyseessä on siis kirja, joka on täynnä toinen toistaan herkullisempia gluteenittomia ja maidottomia puuroreseptejä. Kuvan Snickers-tuorepuuro on yksi suosikeistani!
MAANANTAI:
Aamiainen: Gluteenitonta ja vähähiilihydraattista porkkana-juustopannaria (mukailtu tästä reseptistä).
Lounas: Maitorahka persikka-banaanisoseella, Kokkikartanon gluteenitonta pinaattikeittoa, herkkusienia ja porkkana.
Välipala: Kaksi porkkanaa ja puolikas Questbar-proteiinipatukka
Illallinen: Kuivalihaa, kolme riisikakkua tahinilla ja 17 % kermajuustolla ja itse tehtyä, maidotonta acai-jäätelöä.
Lepopäivä
Maidoton acai-jäätelö on terveellinen vaihtoehto herkutteluun, ja kaiken lisäksi helppo tehdä!
TIISTAI:
Aamiainen: Banaanirahka, pieni avocado, muutama saksanpähkinä ja kahvia.
Lounas seminaarissa: Maitopohjaista lohikeittoa, gluteeniton leipä päällisillä, pala gluteenitonta brownieta ja kahvia.
Välipala: Ehrmann Suklaaproteiinivanukas ja iso porkkana.
Illallinen (treenin jälkeen): Maitorahka mustaherukoilla ja hunajalla, pari siivua 17 % kermajuustoa ja gluteenittomia maissihiutaleita rasvattomalla maidolla.
Liikunta: Parisalsa 120 minuuttia
Seminaaripäivänä tarjottiin gluteenitonta brownieta, jonka nautin kahvin kanssa terassilla ihanassa auringonpaisteessa 😉
KESKIVIIKKO:
Aamiainen: Banaanirahka pähkinävoilla ja kahvia.
Lounas ruokalassa: Pariloitua vasikanmaksaa, perunamuusia, rosmariiniomenaa, omenasiiderikastiketta ja vihersalaattia, jälkiruuaksi gluteeniton vaniljapulla ja kahvia.
Illallinen: Maitorahka vadelmilla, pari porkkanaa ja vaniljaista helmipuuroa.
Iltapala: Kreikkalaista jogurttia, gluteenitonta Snickers-puuroa ja porkkanoita.
Lepopäivä
Opettelin pari vuotta sitten syömään maksaa – sitä ennen en ollut syönyt edes maksalaatikkoa!
TORSTAI:
Aamiainen: Maitorahka mustikoilla, Foodinin piparmintturaakasuklaata* (70 %) ja kahvia.
Lounas ruokalassa: Kokkikartanon jauhelihakeitto Tervens-kikhernepastalla* tuunattuna ja porkkanoita.
Illallinen (treenin jälkeen): Maitorahka vadelmilla ja gluteenittomia tattarimuroja mantelimaidolla.
Iltapala: Neljä siivua Semperin gluteenitonta näkkileipää tahinilla ja 17 % kermajuustolla, iso omena ja kreikkalaista jogurttia.
Liikunta: Kuntosalilla jalkapäivä, n. 40 min – huhhuh, kylläpä tuntui!
Foodinin raakasuklaat ovat ihan törkeän hyviä – 70 % kaakaota sisältävä minttusuklaa on yksi lemppareistani
PERJANTAI:
Aamiainen: Luomu mozzarellapallo, iso omena, yksi siivu Semperin gluteenitonta näkkileipää tahinilla ja 17 % kermajuustolla ja kahvia.
Lounas ruokalassa: Naudan lehtipihvi jugurttikastikkeella, paistetuilla perunoilla, uunimunakoisolla ja -endiivillä ja vihersalaattia, jälkiruoaksi yksi Dacapo-konvehti ja kahvia.
Illallinen (treenin jälkeen): Maitorahka vadelmilla, vaniljaista helmipuuroa ja pari porkkanaa.
Iltapala: Vihreää parsaa ja pari riisikakkua 17 % kermajuustolla ja tahinilla.
Lepopäivä
Gluteenittomalla helmipuurolla on hauska koostumus
LAUANTAI:
Aamiainen: Raejuustoa, tuoretta ananasta ja pussillinen Green Tasten Päivän Pähkinöitä*.
Lounas (treenin jälkeen): Maitorahka mustikoilla, gluteenittomia tattarimuroja mantelimaidolla ja pari porkkanaa.
Illallinen: Porsaan fileepihvi, uunipaprikoita, uusia perunoita ja vihersalaattia.
Iltapala: Riisikakkuja tahinilla ja 17 % kermajuustolla, porkkanoita.
Liikunta: Kuntosali, yläkroppa, n. 40 min
Green Tasten Päivän Pähkinät* ovat helppo tapa tuoda päivään annos terveellisiä rasvoja
SUNNUNTAI:
Aamiainen: Maitorahka mustikoilla, Foodinin piparmintturaakasuklaata* (70 %) ja kahvia.
Lounas (treenin jälkeen): Maitorahka mustikoilla, gluteenittomia tattarimuroja ja mantelimaitoa.
Illallinen: Karitsanpaistia ja keitettyä bataattia.
Iltapala: Marjaisa ”pehmissmoothie”, keitettyä parsaa ja pari riisikakkua tahinilla ja 17 % kermajuustolla.
Liikunta: Kuntosali, jalkapäivä, 40 min
Pehmistä muistuttava marjaisa smoothiebowl on ollut suosikkivälipalani koko kevään – kannattaa kokeilla!
*-merkityt tuotteet on saatu blogin kautta.
Aiemmat ruoka- ja treenipäiväkirjat:
Lue myös:
Parempi olo ruokavaliolla
Uskalla olla sen kokoinen kuin olet