Runsasproteiininen aamiaispiirakka omenoista ja kikherneistä

Muistattekos kun testailin elo-syyskuussa reseptejä Hanna Skytän FuelFood – Proteiiniherkut ja -välipalat-kirjasta? Yksi testatuista resepteistä oli runsasproteiininen versio omenapiirakasta. En saanut reseptiä oikein toimimaan, ehkä en ymmärtänyt ihan ohjettakaan, mutta idea kikhernepohjaisesta, gluteenittomasta, proteiinipitoisesta omenapiirakasta kutkutti sen verran että halusin kokeilla saisinko versioitua sen itselläni toimivaksi. Tämä toinen yritys onnistui kuin onnistuikin ensimmäistä paremmin. 🙂 ”Tavallisesta” jälkiruokapiirakasta (täältä löytyy resepti perinteisempi viljattomaan omenapiirakkaan) tämä versio ei kuitenkaan mene, mutta se sopii minun mielestäni erinomaisesti aamiaispiirakaksi niin makunsa kuin runsasproteiinisuutensakin puolesta! Olen muutenkin kova syömään kakkuja ja piirakoita aamiaiseksi (ks. Dekadentisti kakkua ja lihaa aamiaiseksi), mutta mikäs siinä kun herkut eivät ole sokerilla ladattuja – päivä lähtee hyvin käyntiin ja verensokeri pysyy tasaisena. 😉

RUNSASPROTEIININEN OMENAPIIRAKKA

Pohja:
1 tlk kikherneitä suolaliemessä (380 g, valutettu paino 230 g) HUOM! Säästä kikherneiden liemi maidottoman jäätelön tekoon.
2 kananmunaa
½ dl maustamatonta tai vaniljanmakuista riisiproteiinia
Hieman kanelia
Hieman kardemummaa
Ripaus suolaa
Steviatippoja (esim. toffeen, karamellin tai vaniljanmakuisia) tai muuta makeutusta maun mukaan

Päälle:
2-3 pienehköä, kotimaista omenaa
Kanelia
(Raemaista makeutusta, esim. kookossokeria, sokeria tai erytritolia – itse en käyttänyt)

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 18 cm). Öljyä vuoan sivut ja pohja kookosöljyllä tai muulla sopivalla rasvalla. Soseuta kikherneet tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää kananmunat ja riisiproteiinijauhe, sekoita tasaiseksi massaksi. (Lisää nestettä tarvittaessa jotta massasta tulee taikinamainen, tällä ohjeella minun ei tarvinnut – toisin kuin edellisellä reseptillä). Mausta kanelilla, kardemummalla ja lisää makeutusta makusi mukaan. Kumoa taikina öljyttyyn vuokaan. Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi ja asettele ne limittäin taikinan päälle. Voit painaa siivuja niin että ne uppoavat hieman taikinan sisään. Ripottele omenasiivujen päälle kanelia ja halutessasi sokeria/erytritolia (raemaista makeutusta). Paista uunissa 175 C asteessa 30-40 minuuttia. Tarkkaile piirakan kypsymistä, sillä proteiinileivonnaiset kuivuvat helposti. Tarjoile esimerkiksi vaniljalla maustetun kookoskermavaahdon kanssa tai cashewpähkinöistä tehdyn maidottoman vaniljakastikkeen kanssa.


Maidoton vaniljakastike sopii erinomaisesti tämän piirakan kaveriksi. 😉

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *