Runsaskuituiset juustosämpylät

Olen pitkään syönyt aamiaiseksi lähinnä keitettyjä tai paistettuja kananmunia eri lisukkeilla, ja  jotain vaihtelua piti keksiä. Kaapissa oli 200 g pussi juustoraastetta josta piti päästä eroon, joten ajattelin ruveta leiväntekoon. Pidän pofiberin leipään tuomasta koostumuksesta, joten halusin sen ”pääjauhoiksi”. Yleensä taikinoideni pääjauhoina on ollut manteli tai kookos, joten tämä oli nyt aivan uudenlainen testaus. Nämä sämpylät ovat todella runsaskuituisia, sillä pofiberissä on kuitua 70 g/100g, kookosjauhossa n. 38 g/100 g ja psylliumissa 85 g/100 g. 😉

15sampyla1

JUUSTOSÄMPYLÄT
6 sämpylää

5 suurta kananmunaa
200 g juustoraastetta
2 rkl kookosjauhoja
1,5 dl pofiberiä
1 rkl psylliumia
1 ½ tl leivinjauhetta
Hieman suolaa
Siemeniä koristeluun

Vatkaa munat vaahdoksi ja sekoita joukkoon suurin osa juustoraastesta, säästä hieman koristeluun. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne juusto-munaseokseen. Anna seoksen turvota n. 10 min. Muotoile leivinpaperilla peitetylle pellillä taikinasta sämpylöitä. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja siemeniä. Paista uunissa 200 C asteessa noin 20 minuuttia.

Taikina on varsin tahmeaa, muotoilu onnistuu parhaiten kostutettujen käsien ja lastan avulla. HUOM: muotoile taikinasta rohkeasti kekomaisia, minä tein omista sämpylöistäni hieman turhan laakeita. Ne kohoavat, kyllä eivätkä latistu. Sämpylöiden koristeluun käytin unikonsiemeniä.

Nämä sämpylät sopisivat myös varmaan hyvin hampurilaissämpylöiksi. 😉

15sampyla4

Sämpylä paistetulla kananmunalla, rosvopaistilla ja basilikalla – ei niistä kananmunista pääse kumminkaan eroon. 😉

Muita hyviä leipiä:
Paahtoleipä
Saksanpähkinä-pellavansiemenleipä
Siemennäkkäri
Tomaatti-rosmariinifocaccia
Juusto-seesamileipäset

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *