Roster Turku – kolmen ruokalajin lounas

Turkuun on avattu tänä vuonna melkoinen määrä uusia ravintoloita ja Roster Turku on yksi niitä. Rosterin keittiöstä löytyy muun muassaKaappaus keittiössä-ohjelmastakin tuttu Kari Aihiainen ja Helsingissä on ollut oma Roster jo jonkin aikaa, ja kaikilla neljällä kokilla (Kapen lisäksi Eeva Hongisto, Teemu Nikkari ja Olli Koulu) on tausta ravintola Savoyssa. Roster Turku sijaitsee myös hienolla paikalla Maaherran Makasiinissa Tuomiokirkon vieressä, mikä on jopa hieman piilossa, sillä sen ohi ei juuri kulje liikennettä ja se on umpikujan päässä – kannattaa siis poiketa sivukujalle. 😉

Päädyimme tutustumaan Rosterin tarjontaan työporukamme lounaalla, jolla kiitimme lopettavaa kesätyöntekijäämme hyvästä panoksesta ja juhlistimme läpimennyttä artikkelia (ks. Tiedeartikkelin julkaiseminen – pitkä ja kivinen tie). Roster Turku osoitti erinomaista joustavuutta palvelussaan, sillä ryhmämme vaati keskivertoa enemmän soveltamista ruokarajoitteiden suhteen. Kolmen ruokalajin menuun oltiin nimittäin valikoitu valmiiksi kaksi pääruokaa (liha ja kala), lihapääruoka ja kakkua jälkiruoaksi. Itselleni tuo kolmen ruokalajin menu kelpasi muuten, mutta kakkua en pystynyt syömään gluteenin takia. Lisäksi seurueessamme oli kaksi kasvissyöjää, joista toinen ei syönyt kalaa. Loppupeleissä heille kahdelle tehtiin omat alkuruoat ja pääruoka, ja minä sain oman jälkiruoan. Roster Turku otti siis rajoitteemme hienosti huomioon. 🙂

Roster Turku – All in-kolmen ruokalajin lounas

Alkuruoat:

roster turkuTartar marmori ulkofileestä, keltuaiskreemiä, kaprista ja marinoitua punasipulia

roster lounasSavulohirilletteä, mallaspikkelöityä kurkkua ja rapeaa perunaa

Pääruoka:

roster turku lounasPorsaan kassleria, hapankermaa ja kanttarelleja

Jälkiruoka:

roster gluteenitonTurkinpippurikakkua, sitruunakreemiä ja lakritsimarenkia / gluteenittomana vaihteohtona sorbetteja

Hintaa tällä All in-menulla oli 32 € per henkilö.

Alkupalat olivat jaettavat, mikä oli oikein hauska idea. Hyvä tartar on yksi lempiannoksistani ravintoloissa, mutta huono tartar on vain epäiellyttävää. Kesäkuussa Mustion Linnan Linnankrouvin luomu-lähiruokatartar ja tallinnalaisen SALTin peuratartar tekivät minuun vaikutuksen, mutta eipä ollut Rosterikaan tartarissa moitittavaa! Tykkään siitä että tartarissa on tekstuuria ja liian sileäksi vedetty liha ei miellytä. Lisäksi lihan kuuluu olla hyvin maustunut ja suolan ja hapon tulee olla kohdillaan – Rosterissa tämä toimi. Myös savulohirillette oli maukasta ja sen kanssa tarjottu gluteeniton leipä pehmeää. Pääruokana tarjottu kassler oli juuri niin mureaa kuin kuuluukin, ja kanttarelleja oli runsaasti. Kelpo annos sekin. Turkinpippurikakku olisi houkutellut kovasti ja se näytti kivalta annokselta, mutta sain tällä kertaa tyytyä sorbetteihin (muistaakseni mansikka- ja persikkasorbettiin). Vähän yksinkertaisempi vaihtoehto, mutta kyllä se maistui etenkin kun päiväkin oli niin kesäinen ja aurinko paistoi. 😉 Meidän lounaamme sattui vielä yhdelle tämän kesän harvinaisista aurinkoisista päivistä ja nautimme lounaamme terassilla. Ihanan rauhallinen ympäristö, mutta samalla keskeisellä paikalla. Suosittelen testaamaan! 🙂

Lisää ruokapaikkajuttuja Turusta ja muualta Suomesta löytyy Ravintolat ja kahvilat-hakemistosta.

Gluteenittomat vaihtoehdot on huomioitu ja niitä on haettu kaikissa Ravintolat ja kahvilat-hakemistossa mainituissa paikoissa. 😉

Edellinen kirjoitukseni: Koska minulla on kesäloma?!

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *