Ribsejä Brysselissä

Kävin vähän aikaa sitten Brysselissä treffeillä poikaystäväni kanssa. Olen nyt siis itse opiskeluvaihdossa Hollannissa, ja poikaystäväni sattui olemaan matkoilla Belgiassa, joten päätimme viettää yhdessä viikonloppua Brysselissä. Liikuimme aika lailla keskustan alueella, mutta päädyimme syömään hieman ydinkeskustan superruuhkaisen ravintolarykelmän ulkopuolelle. Lähdimme etsimään illallispaikkaa summa mutikassa, ja melkein kulman takaa löytyi Amadeo-ribsravintola, jonka mielenkiintoista Irish menu-pakettia emme voineet ohittaa. Paketti sisälsi niin paljon ribsejä kuin jaksat syödä, kaksi lasia viiniä sekä irish coffeen – jännittävä jälkkäri. 😀 Irish coffee maistuu meille kummallekin, joten se taisi olla ratkaiseva tekijä, päädyimme kyseiseen ravintolaan.

9amadeo1Heti kävi ilmi että paikka on suosittu. Se ei näyttänyt ulospäin mitenkään suurelta, mutta sisältä paljastui monta salia. Sisäänottaja kertoi, että meille olisi pöytä noin 1,5 tunniksi. Kaksi tuntia olisi ollut kiva, mutta kyllä tuokin riitti.Ravintolaan virtasi koko ajan tasaisesti lisää väkeä. Suurimmalla osalla tuntui olevan pöytävaraus. Tunnin meidän jälkeen saapuneet saivat vielä pöytiä aikarajoituksella, mutta lähtiessämme ilman pöytävarausta tulleet käännytettiin ovella. Kuulemma useat muutkin lähialueen ravintolat olivat täyteen buukattuja, eli suosittelen varaamaan pöydän tai olemaan ajoissa liikkeellä. 😉

9amadeo4

Ribsien lisukkeena oli uuniperuna ja salaattia, minä sain perunan tilalle lisää salaattia. Salaatin majoneesipohjainen kastike oli hyvää! Ribsit oli peitetty tummalla erittäin siirappisella tummalla kastikkeella. Siinä ei oikein ollut mitään erityisiä makuja – erotin lähinnä makeuden. Se myös tahmasi joka paikan aika tehokkaasti. 😛 Ribsejä olisi voinut myös kypsentää hieman pidempään. Ensimmäisten ribsieni liha oli vielä aika tiukasti kiinni luissa, mutta toisesta ribsistä liha irtosi jo helpommin. Lisää ribsejä tarjottiin jatkuvalla syötöllä eikä niitä tarvinnut odotella tyhjän lautasen kanssa, mikä oli hyvä. 🙂 Irish menuun kuuluneen viinin sai kaataa itse pöydissä olleista 1,5 litran talonviinipulloista. Irish coffeen teko näytti suht hyvältä – sweet coffee oli erikseen, eikä kahvin joukkoon vain lykätty sokeria, mutta kermavaahto tuli valmiista pursottimesta.

9amadeo5 9amadeo3

Myös ravintolan puitteet tuovat oman osansa iltaan. Sisustuksesta tuli jotenkin mieleen 20-30-luvun kirjasto-/seurusteluhuone goes to safari – kirjahyllyjä, eläintenpäitä, eksoottisia patsaita ja lamppuja! Koristelu ei kuitenkaan mennyt mielestäni mauttomuuksiin. Muistan myös että musiikki oli miellyttävää ja tunnelmaan sopivaa. Täältä ei kannata etsiä mitään ylellisiä kulinaarisia elämyksiä, mutta Amadeo tarjoaa oikein mukavan illan täyttävällä ruoalla ja hyvällä hinta-laatusuhteella. 🙂

9amadeo2

Matkavinkki: Junalla liikkuminen Euroopassa on edullista, JOS varaat sille aikaa. Utrechtista Belgiaan pääsee parhaimmillaan alle kahdessa ja puolessa tunnissa, jolloin hintaa tulee hieman päälle 70 €, mutta jos matkaan on valmis uhraamaan neljä tuntia, on hinta vain hieman päälle 20 €.
Jos kaipaat lisää vinkkejä viljattoman tai LCHF-ruokavalion noudattamiseen ravintoloissa, kurkkaa ulkona syömässä– ja kahvilat/ravintolat/yms-tagit. 😉

Kommentit (14)
  1. Härän ribsit aasialaisittain - Pilkettä
    18.2.2017, 08:57

    […] ei syömisestä eikä valmistamisesta. Kerran olemme käyneet ribs-paikassa syömässä (ks. Ribsejä Brysselissä), ja viime kesänä mökillä tuli tehtyä ribsejä. Luullisen lihan kanssa puuhastellessa olen […]

  2. LCHF/paleo ja matkustaminen - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 18:54

    […] Belgialaisen hotellin aamiainen: munakokkelia, juustoja, brietä makkaroita, leikkelettä, paksua jogurttia ja kasviksia. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *