Raparperiä – nam!

Se on taas täällä – nimittäin raparperikausi! Ja se nyt ainakin on kesän merkki. Raparperi on parhaimmillasiksi. Minä pidän raparperistä. Positiivinen suhtautuminen on varmaan peruja maun lisäksi lapsuuden suosikkilaulustta Raparperin alla. Sitä tuli rallateltua runsaasti, kun kerran omalla äidilläkin oli kasvimaa, jossa kasvoi suuri raparperipuska. 😉

Pikaisen herkun raparperistä saa esimerkiksi freesaamalla sitä voissa, makeuttamalla hieman ja kermavaahdon kanssa. Maitotuotteet ovatkin hyvä kaveri raparperille, sillä raparperin sisältämä oksaalihappo sitoo kalsiumia. Maitotuotteet, etenkin kerma, sopivat myös maun puolesta, sillä ne pehmentävät raparperin hapokkuutta. Se sopii myös erilaisiin rahkaherkkuihin, ja kookoskerman kanssa raparperi toimii myös erinomaisesti. Äidilläni on myös tapana tehdä fantastista raparperi-inkiväärihilloa.
Nyt tuunasin yhdestä lemppariaamiaisestani – leipäjuustoa kookosmaidossa – kesäisen raparperiversioin. 😉

21raparperijuusto

RAPARPERIÄ JA LEIPÄJUUSTOA KOOKOSMAIDOSSA

Leipäjuustoa
Raparperiä
Kookosmaitoa/-kermaa
Voita
Kanelia
(Makeutusta)

Pilko raparperi ja freesaa voissa niin että se pehmenee. Kuutioi leipäjuustot ja lisää ne pannulle. Paistele raparperiä ja juustoa hetki niin että juusto rupeaa lämpenemään ja ruskistumaan. Lisää kookosmaito ja kaneli, keittele hetki kasaan ja nauti.

Makeutuksesta: Joillekin riittää kookoksen tuoma makeus, mutta mikäli haluat vähän lisämakeutta, niin esim. erytritoli tai stevia toimivat. Erytritoli on hyvä lisätä paistettaessa, nestemäisen stevian kookosmaidon kanssa. Minä lisäsin lopuksi kolme tippaa steviaa. Lopputulos oli herkullinen. Taisinpa nuolla kulhonkin. 😉

Pitääpä ruveta pohtimaan mitäs muuta raparperistä keksisi tänä vuonna, potentiaalia riittää. Eiköhän tännekin vielä lisää raparperireseptejä saada. 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    […] Sain myös perjantaina pussillisen aarteita äidin kasvimaalta. Olin toivonut mitä tahansa yrttejä sieltä löytyisikin. Pussista löytyi ihanalta tuoksuvaa rosmariinia ja suuria salvian lehtiä, joten nekin pääsivät oitis arvoiseensa käyttöön. Äidin pussista löytyi myös rucolaa – poikaystävänikin totesi että oli vähän eri kaliiperia (huomattavasti aromikkaampaa) kuin se kaupoissa myytävä rucola. Aiemmin olen hyödyntänyt äidin kasvimaan anteja raparperipiirakkaan ja raparperiä ja leipäjuustpa kookosmaidossa-herkkuun. […]

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *