Raikas aamiainen

Tiedän viikonloppuvieraani olevan ennemmin raikkaiden aamiaisten, kuin kananmunan ystävä. Niinpä kokosin pöytään jogurtti ja ”mysli”-tarjoilun kaikesta mitä kaapista löytyi.

Kreikkalaista / turkkilaista jogurttia
Raejuustoa
Paahdettuja kanelimanteleita
Mantelirouhetta
Hasselpähkinöitä
Saksanpähkinöitä
Maapähkinöitä
Kookoshiutaleita
Kookoslastuja (coconut flakes, kts. kirjoituksen loppu)
Kaakaonibsejä
Vehnäleseitä
Boysenmarjahilloa
Kiiviä
Klementiinejä
Päärynää
Mustikoita

Niistä sai jokainen koostaa haluamansa annoksen ja kaikki olivat tyytyväisiä. Omaan kulhooni tuli jogurttia, raejuustoa, kanelimanteleita, saksanpähkinöitä, kookoslastuja ja mustikoita. Vehnäleseet olivat yksinomaan vierastani varten, ja hilloakaan en itse syö. Monet ei-LCHF:ääjät pelkäävät vielä käyttää runsaasti rasvaisia pähkinöitä vielä runsasrasvaisen jogurtin lisäksi, ja suosivat mieluummin tunnettuja kuitulisiä, kuten leseitä. Ihan yksinomaan tätä tapausta varten en olisi niitä ostanut, mutta kun niitä nyt löytyi kaapista, niin pistin ne toki tarjolle ja vieraani arvosti sitä kyllä.

SAM_1390

Kookosflakesit ovat Iherbistä. Nekin käännettäisiin “hiutaleiksi”, mutta ne ovat huomattavasti perinteisiä hiutaleita isompia, joten kutsun niitä nyt kookoslastuiksi. Kyseessä on siis kuivatusta kookoksesta tehtyjä ohuita lastuja. Sopivat mielestäni hyvin juuri mysliin, suklaaseen ja koristeluun. Niistä tulee mielestäni maku hieman eri tavalla esille kuin tavallisista kookoshiutaleista, eivätkä ne tunnu suussa yhtä ”kuivilta” kuin tavalliset hiutaleet. Hintaa 200 g pussilla on naurettavat kolmisen dollaria, eli vähän päälle 2 €, ja tavara on vieläpä luomua.

Edward & Sons Unsweetened Organic Coconut Flakes. Ensimmäistä kertaa tilaavalle 5 dollarin alennuskoodi IRI825. 😉

Kommentit

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *