Raakatiramisun toinen tuleminen ja syksyiset ulkorapujuhlat

Toissa viikonloppuna juhlittiin serkkuni lapsen 5-vuotissynttäreitä. Serkkuni pyrkii aina ottamaan huomioon kaikkien ruokavaliot (ks. Juustot – parasta juhlatarjottavaa), mutta minä aina kiellän varaamasta mitään makeaa kahvileipää vain itseäni varten. En välitä erillisistä päiväkahveista. En osaa syödä pienesti, syön aina nälkääni ja syön välipalojen sijaan aterioita. Serkkuni kysyi syönkö kaupan gluteenitonta Daim-kakkua, juu miksipä ei, mutta tuskin syön mitään päiväkahvin kanssa. Daim-kakku onneksi on suurennkin yleisön hitti, eikä sitä mielletä gluteenittomaksi erikoistuotteeksi.  Jos ruokavalioni mukainen herkku on tarkoitettu muidenkin syötäväksi, niin se on tietenkin fine, mutta jos jotain on hankittu vain minun syötäväksi, enkä halua siinä kohdassa syödä mitään, niin se on sekä vieraalle että emännälle ikävää. Tutut ovat jo alkaneet tottua siihen, että pärjään hyvin kahvilla. 😉 Nyt kuitenkin synttärille oli osunut joku toinenkin ”hankala sielu” – kasvissyöjä, jolle ei kelvannut lehmänmaito, joten serkkuni pyysi minua tuomaan mukanani jonkun ”bravuurikakuistani”. Maidottomista kakuista mieleni osui oitis raakatiramisu, joka on ihana, vähän aikuisemman maun kakku. Se on oikeastaan maidoton vastine toiselle ”bravuurilleni”, Irish coffee-juustokakulle, jota itse asiassa on tarjottu kaksilla viime rapujuhlilla. Siinä samalla kehittelin raakatiramisusta myös herkullisen tiramisumoussen:

RAAKATIRAMISUMOUSSE
2 annosta

½ tlk (200 ml) kookosmaitoa
½ vaniljauutetta
½-1 rkl pikakahvijauhetta
1 rkl lucumaa (voi jättää pois)
3/4 tl psylliumia
2 rkl kaakaovoita
1 rkl kookosöljyä
Nestemäisiä steviatippoja maun mukaan
Hyppysellinen hyvää suolaa


Koristeluun:
(Raaka-)kaakaojauhetta, kaakaonibsejä, mantelilastuja (raaka-)suklaata rouhittuna, marjoja…

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Aja kaikki ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella (näin lucumastakaan ei jää paakkuja). Tarkista sopiva kahvin maku ja makeus. Jaa täyte kahteen annosmaljaan ja anna sen seistä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua. Siivilöi kaakaojauhetta moussen pinnalle ennen tarjoilua ja koristele halutessasi. Ihanaa kahvinkanssa!

Lastensynttärit olivat vauhdikkaat. Iltaa kohti ”vanhussarja” lähti suuntaamaan kotia kohti, mutta suurinosa aikuisväestöstä jäi viettämään synttäreiden rapujuhlajatkoja. Rapujuhlat järjestettiin ulkona, joten vieraita oltiin etukäteen muistutettu varaamaan mukaan lämmintä päällepantavaa. Se auttoikin aika pitkälle. Rapujen lisäksi pöytään kannettiin erilaisia ”rapuröria” (mössöjä), savusiikaa, chililoimulohta, mango-avokadosalsaa (resepti hyvin lähellä tätä) ja tofu-kasvispaistosta. Vieraat toivat viinejä jaettavaksi ja jokunen snapsilaulukin saatiin laulettua. 🙂 


Katkarapu-smetanaherkku


Chilikatkaravut


Savusiika ja chililoimulohi



Mango-avokadosalsa korianterilla

Ilta oli todella hauska, mutta vielä on yhdet rapujuhlat jäljellä ja niitä odotan ehkä kaikista eniten. Luvassa on nimittäin rapujuhlat lukiotyttöjeni ja heidän puolisoidensa kanssa. Järjestimme viime vuoden superhauskat rapujuhlat luonamme Turussa, mutta avec-määrä on sittemminl kasvanut sen verran ettemme olisi pystyneet majoittamaan kaikkia. Niinpä juhlapaikka onkin tänä vuonna Helsingissä. Enää pari viikkoa! 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *