Raaka kirsikkavalkosuklaa

Joulupaketteihin väsäillään edelleen kaikenlaista. 😉 Parina viime jouluna olen väsäillyt perinteisempiä suklaatryffeleitä, mutta nyt olen päässyt kovasti raakasuklaan makuun – variaation mahdollisuudet ovat rajattomat. Itse pidän kovasti kuivatuista kirsikoista, ja niitä on näkynyt raakasuklaaresepteissäni ennenkin. Jos niitä ei ole saatavilla, voi ne korvata haluamillaan kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla. 😉 Alkukuusta kirjoittelin myös ruokalahjojen paketointivinkkejä, jos joku niitä kaipaa. 😉

22kirsikkavalkosuklaa1

RAAKA KIRSIKKAVALKOSUKLAA

150 g kaakaovoita
100 g (½ pkt) creamed coconutia/kookoskermatiivistettä/kookosvoita
1 tl  macaa (valinnainen)
1 tl vaniljauutetta
Hyppysellinen (ruusu-)suolaa
Maun mukaan nestemäisiä steviatippoja (tai muuta makeutusta)
Kuivattuja kirsikoita

Sulata kookosvoi ja kaakaovoi kattilassa tai vesihauteessa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon muut raaka-aineet steviaa lukuunottamatta. Anna seoksen jäähtyä niin että se pysyy vielä nestemäisenä. Lisää sitten stevia. Minä tykkään lisätä steviatipat yleensä vasta kuumennuksen jälkeen, sillä koen että siitä saa silloin “realistisemman” kuvan, mutta kyllä se siis lämmönkin kestää. 😉 Jos käyttää jotain toista makeutusta (esim. hunajaa tai sokeria), voi sen lisätä samalla muiden mausteiden kanssa. Silppua kirsikoita pienemmiksi saksilla ja ripottele niitä kovehtivuokiin tai silikonimuottiin. Jaa suklaamassa pieniin muotteihin. Nosta konvehdit jääkaappiin jähmettymään. Säilytä jääkaapissa.

HUOM: Maca on oma superlisänsä, sen voi jättää pois jos siitä ei tykkää (ei kyllä maistu mielestäni läpi) tai sitä ei ole). Myös kookoshiutaleet ovat valinnainen lisä. 😉 Tähän voi käyttää myös maustettuja steviatippoja – ne tuovat oman pikkutwistinsä makuun. Itselläni löytyy kaapista tällä hetkellä vanilja-, sitruuna– ja english toffee-steviatippoja.

Minä käytin konvehtien tekemiseen silikonivuokaa, mutta myös yksittäiset konvehtivuoat käyvät tai suklaan voi tehdä myös rouheaan levytyyliin ja pilkkoa sitten halutessaan pienemmäksi. 😉

22kirsikkavalkosuklaa2Silikonivuoka siirtyy näppärästi ja turvallisesti jääkaappiin pienellä tarjottimella, joka on itse asiassa tuliaisia toissa kesän Ruotsin reissulta. 😉

Lisää raakaherkkuja sekä perinteisempiä suklaatryffeleitä ja muita makeisia löytyy Herkut ja jälkiruoat-reseptihakemistosta. 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *