Puuron uusi aika – puuron ei tarvitse olla tylsää

Puuro ei ole koskaan kuulostanut mielestäni kovinkaan kiinnostavalta tai inspiroivalta – päin vastoin, se on usein melko hajutonta, mautonta ja väritöntä (pois lukien äidin ohrauunipuuro, joka oli parasta lohturuokaa). Mutta sitten tuli Puuron uusi aika, Tuulia Järvisen (Wellberries-blogi) ja Tiina Strandbergin kirja (My Berry Forest-blogi), joka on täytetty toinen toistaan herkullisemman kuuloisilla maidottomilla ja gluteenittomilla puuroilla, vanukkailla ja jogurteilla. Puuron uusi aika opettaa että puuro ei olekaan enää tylsää. Se ei ole sitä iän ikuista kaurapuuroa maidolla ja voinokareella, vaan ainoastaan mielikuvitus on rajana kun puhutaan puurosta. Puuron uusi aika-kirjan kuvitus on kerrassaan herkullista, ja tämän jälkeen minäkään en voi väittää puuroa värittömäksi ruoaksi.

puuron uusi aika

Puuron uusi aika hyödyntää monipuolisesti erilaisia gluteenittomia viljoja puuron raaka-aineina – on gluteenitonta kauraa, amaranttia, kvinoaa, riisiä ja tattaria. Lisäksi hyödynnetään myös siemeniä sekä pähkinöitä. Lisäksi Puuron uusi aika näyttää kuinka paljon erilaisia tapoja puuron valmistukseen on: on niin lämmintä kuin kylmääkin puuroa, tuoretta, keitettyä ja uunissa paistettua. Välillä pelkkä haarukalla sekoittaminen riittää, toisinaan homman hoitaa tehosekoitin, välillä se perinteinen kattilakin.

Itse otin ensimmäisenä testiin Snickers-puuron – eikö kuulostakin herkulliselta? Puuron uusi aika on tämän kaltaisia herkkuja pullollaan, omalla testilistallani on jo mustikkapullapuuro ja Banoffee-puuroa. Seuraava herkkupäivä taitaakin olla pelkkien puurojen syömistä. 😀 Puuron uusi aika tarjoaa kuitenkin myös kokonaisen luvun suolaisia ja ruokaisia puurovaihtoehtoja, jotka ovat myös kokeilemisen arvoisia.  Kannattaa tutustua, jos olet puuroihmisiä – tai jos luulit, että et ole puuroihminen. 😉

snickers-puuro snickers-puuro2

SNICKERS-PUURO – PUURON UUSI AIKA

Puuro:
1½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl mantelimaitoa
3 rkl mantelivoita
2 rkl chiansiemeniä
2 tl vaahterasiirappia
1/4 tl aitoa vaniljajauhetta
Ripaus suolaa

Karamellikastike:
3 rkl pehmeää maapähkinävoita
2 rkl mantelimaitoa
1 tl vaahterasiirappia
Ripaus suolaa

Päälle:
Noin ½ dl suolattuja maapähkinöitä ja 30 g tummaa suklaata

Sekoita puuron ainekset keskenään ja anna puuron tekeytyä yön yli (tai vähintään kaksi tuntia) jääkaapissa tiiviissä astiassa. Kun puuro on valmis, sekoita karamellikastikkeen ainekset tasaiseksi, notkeaksi massaksi. Rouhi suolatut pähkinät ja sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Levitä karamellikastiketta, sulaa suklaata ja pähkinärouhetta puuron päälle. Nauti!

Kirja on saatu arvostelukappaleena blogin kautta.

Aiempia kirja-arvosteluita:
Anu Marin: Aktivoi aineenvaihduntasi-kirja
Hanna Skyttä: FuelFood
Outi Rinne: Lohturuokaa
Thomas Rhode Andersen Paleokeittokirja

Edellinen kirjoitukseni: Ihana ravintola Peskesi (Heraklion, Kreeta)

Lue myös: Proteiinivispipuuro vadelmalla ja lakritsilla

lakritsi-vadelma

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *