Puuro kuin raparperipulla – ja mitä on ceylonkaneli?

Raparperipulla puuron muodossa, miltä kuulostaa? No hyvältähän se kuulostaa. Sitä on syöty tällä viikolla minun keittiössäni peräti kaksi satsia, eikä ihme – onhan raparperipulla hyvää, puurosta saa hyviä hiilihydraatteja treenin jälkeen ja iltapalalle rauhoittamaan ja tämä raparperipullapuuro on kaiken lisäksi helppo tehdä!

gluteeniton-puuroPuuron uusi aika-kirja sisältää toinen toistaan herkullisempia gluteenittomia ja maidottomia puuroreseptejä

Muokkasin tämän raparperipullan makuisen puuro-ohjeen Puuron uusi aika-kirjan mustikkapullapuuron ohjeesta, aiemmin täällä on ollut tuosta kirjasta herkullisen Snickers-puuron resepti. Kevensin hieman ohjetta, ja lisäsin luonnollista makeutusta taittamaan raparperin happamuuden. Mustikkapullapuuron tapaan käytin mausteena kanelia ja kardemummaa, mutta näiden lisäksi lisäsin mausteeksi myös inkivääriä, joka sopii mielestäni ihanasti raparperin kaveriksi.

raparpericrumble 058-modified2Raparpericrumble

Raparperin ja kanelin, sekä raparperin ja inkiväärin (tai kaikkien näiden) yhdistelmää on tullut käytettyä aiemmin muun muassa raparpericrumblessa ja vähähiilihydraattisessa raparperi-inkivääribritakakussa. Kaikki reseptit ovat blogilleni tyypillisesti gluteenittomia. 🙂

Täältä löytyy lista kaikista blogin raparperiresepteistä

raparperipullaRaparperipullapuuro on alkukesän herkku

Raparperipullapuuro

2 kypsää banaania
3 dl vettä, haluamaasi kasvismaitoa tai kookosmaitoa, jos haluat herkkuversion
4 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1-2 tl (ceylon-)kanelia (esimerkiksi Urtekramin Aito Kaneli)
1 tl kardemummaa
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl suolaa
Makeutusta maun mukaan, jos banaanien makeus ei riitä (esim. karamellisteviatippoja, vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa)
2-3 raparperinvartta
Kookosöljyä tai voita vuokaan

Soseuta banaani sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa nesteen kanssa. Sekoita kuivat ainekset keskenään erillisessä kulhossa. Pilko raparperinvarret noin 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi. Sekoita nesteseos kuiviin aineksiin, lisää joukkoon myös raparperinpalaset. Kumoa seos voideltuun uunivuokaan ja paista uunissa 175 C asteessa 20-30 minuuttia – kunnes puuro on saanut kauniin värin ja raparperinpalat ovat pehmenneet.

aito-kaneli-urtekramCeylonkaneli eli aito kaneli

Ceylonkaneli eli aito kaneli – miten se eroaa ”tavallisesta” kanelista?

Ruoanlaitossa käytetään pääasiassa kahdenlaista kanelia: kassiakanelia ja ceylonkanelia. Kassiakaneli eli kiinankaneli on halvempaa, ja yleensä kaupasta ostettava kaneli onkin juuri sitä. Se kuitenkin sisältää haitallista kumariinia. Joulun tienoilla tabloidilehdissä ruvetaan usein varoittelemaan että varo ettet saa maksavauriota liiasta piparkakun syömisestä. Riski on käytännössä olematon, mutta sen aiheuttaa kumariini, jota peruskanelissa on ceylonkanelia reilummin. Ceylonkaneli on alunperin kotoisin Sri Lankasta, ja se sisältää kumariinia vain pienen määrän. Ceylonkaneli on maultaan miedompaa, mutta ihanan aromikasta. Ceylonkanelia kutsutaan myös aito kaneliksi, ja sillä nimellä sitä löytyy muun muassa Urtekramilta.

Kokeile myös näitä puuroreseptejä:

omena-kaneli-helmipuuroOmena-kanelihelmipuuro

gluteeniton-vispipuuroMustikka-kardemummavispipuuro riisijauhoista

10riisipuuro2Riisiuunipuuro kookosmaitoon

2912riisivanukasRiisivanukas suolakaramellikastikkeella

Edellinen kirjoitukseni: Tyttöjen kanssa Tallinnassa – Rukis, Must Puudel ja SALT

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *