Ihana puolukka-kinuskiraakakakku

Olen tehnyt pariin otteeseen avokadopohjaisia raakakakkuja (ks. avokadokakku ja vadelma-suklaaraakakakku), mutta lähdin nyt laajentamaan repertuaariani marjakerroskakulla. Tarkoituksena oli kehitellä talvinen jälkiruoka tapaninpäiväksi, ja puolukat tuntuivat heti oikealta marjavalinnalta. Niiden happamuutta pyöristämään tulivat cashewpähkinät ja kookos, ja kakun päälle tuli vielä makea taatelikinuski. 😉 Puolukkatäyte oli niin herkullista, että olisin syönyt sitä pelkiltään vaikka kuinka paljon. 😛 Kinuski tuntui sellaisenaan melkeinpä huolestuttavan makealta, mutta kakun päällä se oli aivan loistava. Naminam! 😉

puolukka-kinuskiraakakakku

Puolukka-kinuskiraakakakku

Pohja:
3 dl manteleita
2 rkl vettä
½ rkl kanelia
¼ tl jauhettua kardemummaa
Maun mukaan (English Toffee-)steviatippoja tai hunajaa
Hieman (ruusu-)suolaa

Puolukkatäyte:
4 dl cashewpähkinöitä (liotettu väljässä vedessä väh. 4 tuntia)
2 dl kookosmaitoa tai -kermaa
4 dl puolukoita
1 dl kaakaovoita
½ dl kookosöljyä
1,5 tl vaniljauutetta
Steviatippoja maun mukaan

Kinuskipäällinen:
1,5 dl kivettömiä taateleita (liotettu vedessä tunnin ajan)
¾ dl kookosmaitoa
1 rkl kookosöljyä
Hyppysellinen (ruusu-)suolaa

Koristeluun esimerkiksi:
Mantelilastuja, kookoslastuja, puolukoita, taateleita, ananaskirsikoita, kanelia…

Liota cashewpähkinöitä väljässä vedessä vähintään neljä tuntia ja KINUSKIPÄÄLLISEN taateleita vähintään tunti. Huuhtele pähkinät ja taatelit, ja anna niiden valua siivilässä. Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen ja aja ne tasaiseksi massaksi.  Painele massa leivinpaperilla peitetyn ja kookosöljyllä voidellun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin. Aja valutetut cashew’t, kookosmaito, sulat puolukat, makeutus ja vaniljauute tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa. Sulata kookosöljy ja kaakaovoi, lisää ne täytteen joukkoon ja aja tasaiseksi massaksi. Tarkista makeus ja levitä täyte pohjanpäälle ja nosta kakku jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
Tee taatelikinuski. Sulata kookosöljy ja sekoita ainekset keskenään. Aja tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Levitä kinuski tasaiseksi kerrokseksi puolukkakerroksen päälle. Nosta puolukka-kinuskiraakakakku jääkaappiin jähmettymään. Minä annoin kakun jähmettyä yön yli, eli se on ainakin riittävä aika kakun jähmettymiseen, mutta vähempikin voi riittää. 😉 Ja mikä parasta: tämä puolukka-kinuskiraakakakku pysyy kiinteänä ihan jääkaapissa, pakastinta ei tarvita. 😉

Muita raakaherkkuja:
Avokadokakku
Carob-kookoskonvehdit
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies
Doughy Mint Chocolate Chip Cookies
Mango-sitruunakakku (pähkinätön)
Raakasuklaa
Raaka kirsikkavalkosuklaa
Raaka valkosuklaa
Raaka valkosuklaa kirsikoilla ja kaakaonibseillä
Rouheiset kaakao-kookoskeksit
Sitruuna-lakritsiraakakakku
Suklainen banaani-pähkinävoikakku
Tiramisu
Vadelma-suklaaraakakakku

Kommentit

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *