Punaviinimarinoitu hevosenpaisti

Lähikaupasta yllättäen löytyneestä hevosenpaistista syntyi todella herkullinen paisti. Tumma liha sai kylpeä punaviinissä ja mausteissa yön yli ja kypsyä rauhassa miedossa lämmössä. Lopputulos lipsahti well doneksi sen tähtäimenä olleen mediumin sijaan (taisi uunivahdin ote herpaantua), mutta liha oli siitä huolimat erittäin maukasta ja mureaa. Tämä heppa pääsee heittämällä paistikokeilujemme top kolmoseen yhdessä routapaistin ja vasikan picanhapaistin kanssa. Tätä lisää! 🙂

10hevosenpaisti1

10hevosenpaisti2Punaviinimarinoitua hevosenpaistia, piparjuurimajoneesia, bataattia ja salaattia

PUNAVIINIMARINOITU HEVOSENPAISTI

n. 1 kg hevosenpaisti

Marinadi:
1 dl punaviiniä
2 rkl punaviinietikkaa
5-6 valkosipulinkynttä
Tuoretta rosmariiniä
Suolaa
Mustapippuria

Voita tai oliiviöljyä ruskistamiseen

HUOM: Liha kannattaa marinoida ajoissa, vaikka jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii maustua kunnolla.
Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipuli, nesteet ja rosmariini keskenään. Rouhi ja hiero suolaa ja mustapippuria paistin pintaan. Levitä marinadia kauttaaltaan paistin pinnalle ja hiero sitä hieman niin että se leviää tasaisesti. Anna paistin marinoitua jääkaapissa, voit kääntää sitä muutamaan otteeseen marinoinnin aikana, jotta se maustuu tasaisesti.
Ota paisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi liha marinadista ja kuivaa se talouspaperilla. Ruskista lihan pinta paistinpannulla ja siirrä se uunivuokaan. Työnnä paisatimittari lihaan niin että sen kärki osuu paistin keskelle. Kypsennä paistia uunissa 150 ⁰C asteessa haluamaasi kypsyyteen (meillä oli tähtäimenä medium ~55 ⁰C, mutta lipsahti well doneksi yli 60 ⁰C – pysyi kuitenkin mureana!). Kun liha on saavuttanut haluamasi lämmön kääri se folioon ja anna sen vetäytyä noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa. Esimerkiksi kotitekoinen piparjuurimajoneesi tai aioli sopivat hyvin. 😉

Lisää hevosta:
Juhannus 2014
Mökiltä palasi onnellinen tyttö (+kesän hittiresepti)
Hevosen ulkofilee kermaisella pippurikastikkeella ja lanttulohkoilla
Juhannuksen herkut

Lisää paistireseptejä:
Vasikan picanhapaisti yrteillä ja valkosipulilla
Yrttikuorrutettu paahtopaisti
Routapaistia, paleobéarnaisea ja juuresmuussia
Kulta, ostin joulukinkun
Paahtopaistia ja hasselbackan piparipunajuuria

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Suosittelen lämpimästi! 🙂 Jostain syystä se nousee minulle helposti naudan ohi. Maukasta ja mureaa lihaa, ja aina on tähän asti onnistunut (toisin kuin nauta).

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *