Punaviinimarinoitu flank steak ja marinoitu tomaattisalaatti

Herkkuateria ei aina vaadi reseptien pläräilyä ja suunniteltua kauppareissua. Tällä kertaa tongimme pakastimen aarteita ja löysimme sieltä flank steakin, eli naudan kuvepaistin. Tutkailin vähän marinadiin sopivien raaka-aineiden tilannetta keittiössä ja punaviinipullon loppu oli nopeasti yhdistetty valkosipuliin, dijon-sinappiin ja timjamiin. Liha pääsi marinoitumaan hyvissä ajoin, eikä kenenkään tarvinnut edes käydä kaupassa! 😀 Muutenkin ruoka oli todella helppo valmistaa. Aktiivista keittiöaikaa marinointeineen ja kypsentämisineen meni ehkä 30 min? Valmistin flank steakin uunissa, mutta se olisi oiva osa grilliinkin, ja tämä resepti olisi ollut hyvin näppärä juhannukselle, mutta tulee valitettavasti nyt vähän myöhään. 😛 Lisukkeena flank steakille oli kausisuosikkini vihreän parsan lisäksi raparperichutneytä sekä marinoitua tomaattisalaattia. Jos omistat pullon oikein hyvää balsamicoa (kuten me onnelliset, joilla on poikaystäväni italiasta tuoma pullo), kannattaa ehdottomasti tehdä tomaattisalaattia! Hyvä balsamico, hyvät tomaatit ja laadukas suola – siinä raaka-aineet pääsevät todella oikeuksiinsa!

PS. Flank steakista kiinnostuneen kannattaa kurkata myös limemarinoitu flank steak ja mango-avokadosalsa. 😉

Punaviinimarinoitua flank steakia, maustevoita, raparperichutneyta, marinoitua tomaattisalaattia ja vihreää parsaa

PUNAVIINIMARINOITU FLANK STEAK

1 flank steak
2 dl punaviiniä
2 rkl punaviinietikkaa
5 valkosipulinkynttä
2-3 rkl dijonsinappia
2 tl kuivattua timjamia (tai reilummin tuoretta)
Suolaa
Mustapippuria

Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita marinadin ainekset keskenään. Hiero lihan pintaan rouhittua mustapippuria ja suolaa. Levitä myös marinadi lihan pintaan. Anna lihan maustua jääkaapissa, mieluusti seuraavaan päivään.
Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen ruoan valmistusta. Kuumenna uuni 225 ⁰C asteeseen ja kypsennä flank steakia uunivuoassa n. 15 minuuttia. Käännä flank steak kypsennyksen puolessa välissä. Voit käyttää apuna paistomittaria, mutta flank steak on sen verran ohut ruhonosa, että me emme ainakaan onnistuneet sijoittamaan mittaria luotettavasti. Niinpä kypsyyden arviointi meni näppituntumalla, eli ihan oikeasti lihaa painelemalla ja sen kimmoisuutta tunnustelemalla. Lopputuloksena oli meille varsin mieluisa medium. 🙂 (Lisää vinkkejä lihan kypsyyden tunnusteluun löytyy tästä pihvipostauksesta.) Anna lihan levätä pöydällä tai foliioonkäärittynä noin 15 minuuttia ja siivuta se sitten. Tarjoa mangosalsan ja muiden haluamiesi lisukkeiden kanssa.

PS. Raparperichutney oli kiva lisä flank steakille!

MARINOITU TOMAATTISALAATTI

1 suuri pihvitomaatti tai pari pienempää tomaattia
1 kevätsipulin varsi
1 rkl balsamicoa
1 rkl oliiviöljyä
Hyvää suolaa
Mustapippuria
Hieman valkosipulijauhetta
Tuoretta basilikaa
(Tuoretta vesikrassia – ei pakollinen)

Kuutioi tomaatti ja hienonna kevätsipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa, lisää silputtuja yrttejä mielesi mukaan ja sekoita tasaiseksi. Anna tomaattisalaatin maustua tunnin ajan jääkaapissa ennen tarjoilua. Voit tarjota salaatin myös heti.

Vesikrassi kuuluu tämän kesän kotipuutarhaani, joten se pääsi mukaan ihan sen takia. 😉

kauneus
Kommentit (4)
  1. Paahdetut kasvikset parmesaanilla tai pecorinolla - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 16:13

    […] ja hyllyssä oli sopivasti vajaa, marinointiin sopiva punaviinipullo. Kuve sai kylpeä marinadissa vanhan, hyvän ohjeen mukaisesti, mutta lisukkeeksi kokeiltiin jotain uutta. Kuinkas sattuikaan, lempilehdessäni Hesarissa oli […]

  2. Kaupunkijuhannus – ankkaa, juustoja, britakakkua… - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 14:10

    […] teimme punaviinimarinoitua paahtopaistia (sama marinadi kuin tässä aiemmassa flank steakissa), josta riitti useammaksi kerraksi. Liha sai kylpeä mausteissaan perjantaista saakka, ja […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *