Proteiinimysli (FuelFood)

Testailen edelleen äidiltä lainassa olevan Hanna Skytän FuelFood – proteiiniherkut ja -välipalat-kirjan reseptejä. Ensimmäisenä testatusta kesäkurpitsa-tuplasuklaabrowniesta pidin erityisesti sen mehevyyden takia, vaikka koin reseptin vähän hankalaksi ja säädin sitä pikkaisen itselleni sopivammaksi. Toisena testiin pääsi todella helppotekoinen proteiinimysli. Ainekset sekaisin ja uuniin – that’s it. Tälläkään kerralla ei ihan vältytty muutoksilta, mutta kirjoitin reseptin loppuun kesäkurpitsa-tuplaasuklaabrownien tavoin minkälaisia  muutoksia tein – kurkkaa ne. 😉 Proteiinimysli oli kyllä kiva ja nimenomaan helppo resepti, jota varmasti tulee tehtyä toistekin, sillä sitä on myös erittäin helppo varioida. Mietin jo esimerkiksi mitä saisi eri marjojen ja hedelmien sekä eri pähkinöiden yhdistelmillä… 😉 Kannattaa kokeilla!


Suklainen proteiinimysli manteleilla ja mustilla mulperimarjoilla

PROTEIINIMYSLI

2 rkl neitsytkookosöljyä
3/4 dl erytritolia (tai sokeria)
3-4 pipetillistä steviatippoja (esim. vaniljan makuisia)
1 dl (vähärasvaista) manteli- tai hasselpähkinäjauhoa
1 1/4 dl rouhittuja manteleita
1 dl heraproteiinijauhetta (suklaa tai muu haluamasi maku, itse käytän maustamatonta)
1-2 rkl vettä
Halutessasi esim. goji- tai mulperimarjoja

Tarjoa mysli esimerkiksi haluamasi maidon (tavallinen tai pähkinä-/kasvimaito), jogurtin (tavallinen, tai itse hapatettu maidoton kookosjogurtti), marja-chiahillon ja/tai tuoreiden marjojen kanssa.

Sulata kookosöljy mikrossa tai kattilassa. Sekoita sulan kookosöljyyn myslin muut aineksen vettä lukuunottamatta. Lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan kunnes seos on murumaista. Levitä muruseos tasaisesti leivinpaperiulla peitetylle pellille. Paista seosta uunissa 175 C asteessa noin 10-20 minuuttia. Tarkkaile ettei seos pääse palamaan. Jos seos meinaa tummua liikaa, peitä se toisella leivinpaperilla. Anna valmiin seoksen jäähtyä ja rouhi se sitten karkeaksi rouheeksi. Nauti mysli haluamiesi lisukkeinen kera.

Muutoksia ja sovelluksia:
En itse käyttänyt erytritolia, vaan hoidin makeutuksen pelkillä steviatipoilla. En mitannut tarkkaa määrää, mutta mielestäni reseptin makeus kuulostaa aika runsaalta. Sanoisin itse että käyttäkää haluamaanne makeutusta maun mukaan – oli se sitten erytritolia, steviaa, sokeria tai niiden sekoitusta. 😉 Erytritolin ja sokerin voi yleensä vaihtaa yksi yhteen toisiinsa. Itse en myöskään harrasta mitään pähkinä- tai siemenjauhoja, joista on vähennetty rasvaa, vaan käytän rehellisesti ihan tavallisia versioita. Useimmiten jauhan ne itse suoraan pähkinöistä käyttöä varten. Itse en myöskään käytä valmiiksi maustettuja proteiinijauheita (niissä on yleensä enemmän lisäaineita), vaan käytin laadukasta, maustamatonta heraisolaattia ja lisäsin hieman kaakaojauhetta saadakseni suklaaversion – hyvin toimi. 😉 Mustia mulpereita (tilattu Fitnessfirstistä) lisäsin noin desin verran. Mulperit eivät oikein tykänneet uunittamisesta, olisi pitänyt ehkä käyttää kirjassa neuvottua leivinpaperikikkaa.

Herkkuja ekstraproteiinilla Pilkettä-blogista:
Avokado-mustikka-kookossmoothie
Banaani-avokadopannukakku
Banaani-saksanpähkinäpannukakku
Kesäkurpitsa-tuplasuklaabrownie
Kookospannari (”paras peruspannari” ei kookoksinen)
Kukkakaalipitsapohja
Mango-avokadosmoothie
Mango-kookossmoothie
Mango-mansikka-avokadosmoothie
Mansikka-inkiväärismoothie
Munaton proteiinipannari
Mustikkajuustokakku
Proteiinileipäset
Pullat proteiinijauheella (laskiaspulla)
Pumpkin Pie Smoothie (kurpitsapiirakkasmoothie)


Itse hapatettu, maidoton kookosjogurtti

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *