Porkkanaleipää ja samettista sinihomejuustolevitettä

08porkkanaleipa2Mieleni on jo pitkään tehnyt porkkanaleipää, mutten ole löytänyt mistään sopivaa reseptiä. Niinpä minä sitten lopulta päätin että kyllä rohkea rokan syö, ja lähdin kokeilemaan omin päin mitä saisin aikaiseksi. Olen ennenkin onnistunut leipäkokeiluissani. Raaka-aineina on ollut milloin mitäkin: mantelijauhoa, pofiberiä ja juustoa, kookosjauhoa, ja mantelijauhoa ja siemeniä, mutta nyt lähdin kokeilemaan taas uutta jauhoseosta. Siinä on todella hyvä, tasainen koostumus, ja siitä tulee vuoassa tarpeeksi korkeaa ja se sopii erinomaisesti myös paahdettavaksi. Viljattomien leipien repertuaarissani alkaakin olla jo varsin hyvin valinnanvaraa: vuokaleivissä kaksi erilaista paahtoleipää (maukas mantelijauho-pofiber-juustopaahtoleipä ja helppo, vaalea kookospaahtoleipä), saksanpähkinä-pellavansiemenleipä, porkkanaleipä sekä kaikki muut leipäreseptit. Ei todellakaan tarvitse kaivata viljoja. 😉
Jääkaapissani sattui myös olemaan joulun jäljiltä valtava köntti stiltonia, joten tein leivälle kaveriksi täyteläistä ja pehmeää sinihomejuustolevitettä. Ne olivatkin ihana yhdistelmä. 🙂 Tuorejuusto pehmentää terävämmän sinihomejuuston samettiseksi, niin että sen alta pystyy erottamaan vielä vienon porkkanan. Herkullista!

08porkkanaleipa1

PORKKANALEIPÄ


12 kananmunaa
50 g voita tai kookosöljyä
1,5 dl kookosjauhoa
2,5 dl mantelijauhoa
0,5 dl pellavansiemeniä
3 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl porkkanaraastetta (hienoa)

Sulata voi tai kookosöljy. Vispaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja sula rasva. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita ne munavaahtoon. Anna taikinan tekeytyä 5-10 minuuttia. Öljyä leipävuoka, kaada taikina vuokaan ja paista leipää uunissa 175 ˚C asteessa noin 45-50 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ritilällä puhtaan leivinliinan alla.

08sinihome2

SINIHOMEJUUSTOLEVITE


200 g maustamatonta tuorejuustoa
100-150 g sinihomejuustoa
2 rkl huoneenlämpöistä voita

Mittaa ainekset kulhoon ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää sinihomejuustoa tarvittaessa.
Tarvittavan sinihomejuuston määrä riippuu sen vahvuudesta. Käyttämäni stilton oli mietoa, joten sitä sai laittaa reilusti.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Kiva kuulla, Maisa! 🙂 Sinihomejuustolevitekin oli jo pelkiltään niin herkullista että osa tuli nautittua suoraan purkista. 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *