Pitsaperjantai!

Poikaystäväni oli viikon päätteeksi jokseenkin voipunut, ja ehdotus pitsaperjantaista sopi ilmeisesti kuin nyrkki silmään. 🙂 Meille on melkein kehkeytynyt tapa pitää pitsa-ainekset aina varastossa, joten herkuttelemaan pääsee melkeinpä aina kun mieli tekee. Tämä pitsa ohje on nopea, helppo ja maistuva. Pitsa on valmis puolessa tunnissa.
Pohja on vakioreseptimme, jota käytin jo aiemmin kinkku-koskenlaskijapitsassa, mutta kirjoitan sen nyt vielä toistamiseen.

06pitsa

PITSAPOHJA
pellillinen

4 kananmunaa
1 dl vettä
2 dl kookosjauhoa
4 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
Oreganoa
Valkosipulijauhetta
0,5 tl suolaa

TÄYTTEEKSI
Itse tehty tomaattikastike
150g palvikinkkua
200g fetaa (aitoa)
Juustoraastetta (Punaleima emmental)

Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää vesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munien joukkoon. Anna turvota vähintään viisi minuuttia. Kumoa taikina leivinpaperille pellille ja kaulitse. Vinkki: taikina takertuu vähemmän jos kaulimen peittää muovifoliolla! Paista pohjaa n. 7 minuuttia 200 ˚C asteessa uunin keskitasossa. Lisää päälle haluamasi täytteet ja paista pitsaa niiden kanssa vielä 10-15 minuuttia – kunnes juusto on sulanut. Juustoon saa mukavasti väriä, jos vaihtaa lopuksi grillivastukselle.
Ripottele valmiin pitsan päälle vielä extraoreganoa. 😉
Punaleima emmental on ehdottomasti lempparijuustomme, se toimii erinomaisesti pitsan päällä – sulaa hyvin ja on maukasta.

Pitsa parantaa joskus kummasti oloa. 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Täytyy testata, näyttää niin hyvältä! Hyvä pizza resepti on vielä etsinnässä meillä 🙂

  2. 3

    sanoo

    Tämä on mielestäni kyllä oikein hyvä resepti. Saa syödä kunnon palan, ilman että tulee totaaliähkyä. Lisäksi tosiaan helppo ja nopea, ja maistuu ei-viljoja välttelevälle miehellekin. 🙂

  3. 6

    Suvi sanoo

    Tuli todella hyvää pitsaa tällä pohjalla. Paljon parempaa kuin mistään karppipohjasta ennen. Suurkiitos tästä!
    Ainoa pienen pieni miinus tuli siitä että pohjasta tuli hivenen kuiva. Voisiko siihen vaikuttaa jotenkin? Öljyä taikinaan, vähemmän aikaa uunissa ennen täytteiden laittoa yms?

  4. 7

    sanoo

    Kiitos, kiva kuulla! 🙂 Meilläkin tämä pohja on aina vaan suuressa suosioissa. Pohjan kuivuus on jännä jutut. Minullakin on muutaman kerran ollut hieman turhan kuiva pohja, vaikka ohje on pysynyt samana – toisilla kerroilla taas ei ole ollut mitään valittamista. Olen netistä lukenut että kookosjauhojen laadussa on eroja, joten ehkä syy voisi olla siinä. Minä olen huomannut kuivuuden yleensä jo taikinan levitysvaiheessa, vesi- tai öljytilkan lisäämistä ja uudelleen sekoittamista voisi koittaa. Mitä käytät pitsakastikkeena? Silläkin voi olla vaikutusta.

  5. 8

    Krisu sanoo

    Oli todella hyvä pohja kun testasin äsken ja jatkossa käytän kyllä tätä. Parempaa kuin normi pizzapohjat. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *