Pitsa oopsipohjalla
Vakiopitsapohjani pääraaka-aineet ovat kookosjauho, psyllium ja kananmunat, mutta nyt kokkailin vieraassa keittiössä, eikä kookosjauhoa ja psylliumia ollut saatavilla. Pitsanhimo oli kuitenkin kova, joten rupesin pohtimaan vaihtoehtoja. Mieleeni tupsahti karppaus.infossa erittäin suosittujen ”oopsien” resepti, joka perustuu kananmunille ja tuorejuustolle, joten se pääsi sitten kokeiluun.
METWURST-FETAPITSA OOPSIPOHJALLA
Pellillinen
Pohja:3 kananmunaa
85 g maustamatonta tuorejuustoa
Hieman leivinjauhetta
Suolaa
Tomaattikastike:
Tomaattimurskaa
1 tlk (70 g) tomaattipyrettä
Paprikajauhetta
Mustapippuria
Chiliä
(Suolaa)
Päälle:Metwurstia
Fetaa
Punaleima-emmentalia
Oreganoa
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja leivinjauhe kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten keltuaiset ja tuorejuusto keskenään, mausta suolalla. Kääntele keltuaisseos varovasti valkuaisvaahdon sekaan ja paista uunissa 150 C asteessa n. 30 minuuttia, kunnes pohja on kauniin kullanruskea.
Kaada tomaattimurska siivilään valumaan. Kumoa tomaattipyree kulhoon ja lisää tomaattimurskaa kunnes määrä on riittävä peittämään koko pitsan (tuskin tarvitset koko murskatölkkiä). Mausta paprikajauheella, chilillä ja mustapippurilla, lisää suolaa tarvittaessa. Levitä tomaattimurskaa tasainen kerros valmiin pitsapohjan päälle. Lisää päälle metwurst, feta ja juustoraaste. Paista uunissa 200 ˚C asteessa kunnes juustoraaste on sulanut ja se rupeaa saamaan hieman väriä. Ripottele valmiin pitsan päälle oreganoa.
Minä nautin pitsan kaverina oikein aromikasta rucolaa suoraan äidin kasvimaalta. 😉
Oopsipohja ei muistuta yhtä paljon perinteistä pitsapohjaa kuin kookosjauhopohja. Poikaystäväni totesi heti että tuoksuu ja maistuu ihan pannukakulta (mikä oli kyllä totta), mutta pannukakkuhan on hyvää. 😀 Pohja jäi aika pehmeäksi ja taivuteltavaksi, mutta se pysyi kyllä hyvin kasassa. Oopsipitsa ei tuntunut aivan yhtä tuhdilta kuin kookosjauhopitsa, sitä olisi mennyt melkein toinenkin pala- toisaalta se oli kyllä niin hyvää että sekin saattoi olla syy. 😉 Suosittelen kookosjauhopohjaa jos kaipaa pohjaa enemmän ”vastusta”, mutta oopsipohjakin on kyllä ihan kelpovaihtoehto – ja kaiken lisäksi superhelppo. 🙂 Tulee varmasti tehtyä toistekin.
HUOM/vinkki: Pitsapohjan voi halutessaan tehdä etukäteenkin jääkaappiin tai pakastimeen.
Aiempia pitsapostauksia:
Kinkku-koskenlaskijapitsa
Kinkku-fetapitsa
Lounas linja-autossa
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);
ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);
[…] Blogista löytyy myös kaksi muuta viljatonta pitsapohjareseptiä:Pitsapohja kookosjauhoista (ei maistu kookokselta) Oopsipohja […]
[…] chévreä, kanaa ja pekonia Munakoiso-artisokkapitsa ja vaniljapannacotta mustaherukoilla Pitsa oopsipohjalla Pitsaperjantai! Viikon päätteeksi […]