Pitkästä aikaa pitsaa – täytteinä kanaa, pekonia ja chévreä

Viime viikolla teimme pitkästä aikaa pitsaa ja ihmettelen vain miten edellisestä kerrasta olikin päässyt vierähtämään niin pitkä aika? Juustona kokeilimme tällä kertaa chévretä, ja se toimi erinomaisesti. 🙂 Poikaystäväni teki mieli pekonia, ja sen kaveriksi pitsa sai päälleen vielä kanaa. Ruoan kanssa otettiin testiin eräs erityinen italialainen punaviini, chianti. Minulla oli Hollannissa asuessani italialainen kämppis, joka oli erittäin ylpeä maansa ja maakuntansa tuotteista. Sain monesti kuulla kehuja chiantin rotevuudesta ja luonteikkuudesta, ja kuinka se on erityisen hyvää viiniä. Pidämme yleisesti italialaisista punaviineistä. Ripasso ja etenkin amarone maistuvat, mutta chiantia ei ole jostain syystä tullut maistettua. Kämppikseni Carlon innoittamana hankimme lopulta pari pulloa chiantia, toisen hieman huokeamman ja toisen hintavamman. Arvokkaampaa suositeltiin nautittavaksi punaisen lihan kanssa, kun taas edullisempi kuullosti kuvaukseltaan paremmin pitsan kanssa sopivaksi. Ainakin tämä chianti osoittautui kyllä positiiviseksi yllätykseksi. Tykkäämme yleensä varsin tanniinisista viineistä, eikä tässä niitä juuri ollut, mutta makua ei silti jäänyt laihaksi tai suutuntuma liian kevyeksi. Viini oli täyteläinen, mehevä ja lämmin, ja se oli oikein sopivaa seuraa pitsalle. Jään mielenkiinnolla odottamaan minkälainen se toinen hyllyssä odottava pullo on… 😉

22pitsa1

 

Gluteeniton ja viljaton pitsa broilerilla ja vuohenjuustolla

Pellillinen

Pohja:
4 kananmunaa
1 dl vettä
2 dl kookosjauhoa
4 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
Oreganoa
Valkosipulijauhetta
0,5 tl suolaa

Tomaattikastike:
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1-2 valkosipulinkynttä
½ rkl basilikaa
Suolaa
Mustapippuria

Täyte:
1 pkt pekonia
300 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1 pkt (150 g) chévreä
Muutama aurinkokuivattu tomaatti?
Mustapippuria

(Lisäksi rucolaa)

Kumoa tomaatimurska siivilään valumaan. Pilko pekoni, paista palat pannulla ja nosta sivuun odottamaan. Paista broilerisuikaleet pekonin rasvassa. Suolaa tuskin tarvitsee lisätä, mutta mausta suikaleet mustapippurilla ja lisää halutessasi muista mausteita. Valmista pohja. Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää vesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munien joukkoon. Anna turvota vähintään viisi minuuttia. Kumoa taikina leivinpaperille pellille ja kaulitse. Vinkki: taikina takertuu vähemmän jos kaulimen peittää muovifoliolla! Myös koste at kädet auttavat taikinan taputtelussa. Esipaista pohjaa n. 7 minuuttia 200 ˚C asteessa uunin keskitasossa. Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Sekoita valutettu tomaattimurska muiden ainesten kanssa, tarkista maut. Ota pohja uunista ja levitä tomaattikastike tasaiseksi kerrokseksi sen päälle. Lisää broileri ja pekoni. Leikkaa chévre ohuiksi kiekoiksi ja levitä kiekot pitsan päälle. Jatka paistamista uunissa, kunnes juusto rupeaa saamaan väriä.

Samankaltaisia kirjoituksia:
Munakoiso-artisokkapitsa ja vaniljapannacotta mustaherukoilla
Hampurilainen kahdella tavalla
Pitsaa oopsipohjalla
Pitsaperjantai!
Viikon päätteeksi pitsaa

Kommentit (8)
  1. Paras viljaton pitsapohja tapiokasta - Pilkettä
    9.3.2018, 08:48

    […] ja viljattomalla pitsalla on melko pitkä historia. Kookosjauhopohjainen pitsa on ollut luottopohjani jo vuosia hyvän maun takia, ja välillä tulee tehtyä täysin jauhotonta […]

  2. Jauhoton pitsa - Kauneus & Terveys -blogit
    18.11.2016, 14:24

    […] mutta se maistuu hyvältä ja toimii pitsan asemasta. Jos haluat perinteisemmän pohjan, kurkkaa kookosjauhopitsapohjan resepti, mutta kokeile ihmeessä myös tätä  – vaikka jo tänä viikonloppuna! […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *