Pitkästä aikaa akateemisilla vuosijuhlilla

No nyt on taas tullut illallistettua ja juhlittua akateemiseen malliin pitkän tauon jälkeen. 😉 Kuulun yliopistolla ainejärjestöni hallitukseen ja olen ollut siinä roolissa ja muutenkin suht aktiivinen vuosijuhlilla kävijä. Syksy meni Hollannissa vaihdossa, joten tämän lukuvuoden juhlakiintiö on jäänyt pahasti vajaaksi. Nyt pääsin kuitenkin juhlimaan ylioppilaskuntamme 95-vuotisjuhlia, ja saipahan viime keväänä hankittu iltapukunikin taas vähän tuuletusta. Juhlapaikkana oli jälleen Kåren, jossa on tullut juhlittua monesti aiemminkin. Kårenin tarjoama ruoka on tähän asti ollut perushyvää, muttei mitenkään erikoista. Tämänkertainen menu oli

Katkarapu-savulohitartar salaattipedillä
Naudan sisäfilee timjami-hunajakastikkeella, perunakakku ja kauden kasviksia
Tyrnipannacotta ja kahvi

16jubbe1

16jubbe2

Ensimmäisenä menun nähdessäni ilahduin alkuruoan tartarista salaattipedillä. Sinäänsä jännittävää oli että normaaliin annokseen kuului saaristolaisleipäviipale, mutta minulla ei ollut mitään gluteenittoman leivän korviketta. Ehkä erikoisruokavalioitoivettani ”gluteeniton ja viljaton” on vihdoin opittu tulkitsemaan oikein – monesti siitä tunnutaan huomaavan vain ”gluteeniton”. Minä olin kyllä tyytyväinen, enkä olisi sitä leipäsiivua kaivannutkaan. Olen aina ollut sitä mieltä että gluteenittomat leivänkorvikkeet (ne kaupalliset perusvaihtoehdot, itse tehdyt herkkuleivät ovat asia erikseen) joutaisivat vesilinnuille (jos kelpaisivat niillekkään). Kun rupesin penkomaan vanhempia blogikirjoituksiani, huomasin ettei tämä ollutkaan ensimmäinen kerta kun Kårenin alkuruoka on ilahduttanut; eräissä viime kevään juhlissa alkuruoka oli mozzarella-kasvistorni. Katkarapu-savulohitartar oli kyllä hyvää, ja salaatti oli sen kanssa kivan raikasta.16jubbe3 Pääruoka-annoksessa oli kerrankin reilusti lihaa, ja sen lisukkeena oli perunakakun lisäksi juureskuutioita ja kukkakaalipyrettä. Ne olivat hyviä, ja niitä olisi saanut olla vaikka enemmänkin. Tyrnipannacotta oli minun makuuni ehkä vähän liian maitoisen makuista, ja tyrni olisi saanut maistua voimakkaammin. Kaiken kaikkiaan ruoka oli uitenkin oikein hyvää, ja tämä taisi olla paras tähän astinen illalliseni Kårenilla. 🙂

Ilta oli muutenkin oikein onnistunut. Aloitimme illan etkokokkareilla ystävän luona. Juomana meillä oli Cafe De Paris-luomukuohuviiniä, joka tuli testattua hyväksi vappupiknikillä. Juhlilla istuimme ennestään tuntemattoman pöytäseuran kanssa, mutta he osoittautuivat oikein mukavaksi seuraksi ja ilta oli todella hauska. 🙂 Seuraavan päivän silliaamiainen ei sen sijaan tehnyt vaikutusta. Tarjolla oli muun muassa sipsiä, karkkia,leipää, muttei leivänpäällisiä, hyvin epäilyttävää, harmaata munakasta, liian koviksi keitettyjä kananmunia ja räjähtäneitä jauhonakkeja. Pekoni tuli tarjolle vasta joskus myöhemmin. Hyvää tarjoiluissa oli dippikasvikset, jotka raikastivat kehnoa darramättöä kivasti. Niiden kermaviilikastikkeen maustaminen oli jäänyt puolitiehen, mutta parempi niinkin kuin että olisivat iskeneet sen sekaan jotain valmisdippijauhetta. Söin itseni pienoiseen ähkyyn, hoidin ainejärjestön edustustehtäväni ja lähdin kotiin toipumaan. 😉
Hauskaa oli kyllä päästä akateemisille juhlille taas pitkästä aikaa. 😉

16jubbe4

Aiemmin juhlittua:
Pitkä päivä, pitkä ilta
Juhlatuulella
Edustamista vuosijuhlilla

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    […] reaktioni menun nähdessäni oli ”taas tyrnipannacottaa”. Sitä tuli syötyä kuukausi sitten Åbo Akademin ylioppilaskunnan 95-vuotisjuhlilla Kårenilla. Myös Toast Skagenia oli silloinkin, mutta se nyt tuntuu olevan alkupalana juhlilla kuin juhlilla. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *