Piparjuurella maustettu punajuurisalaatti

Muistoja lapsuudesta.
Äitini satunnaisiin himoruokiin on aina kuulunut majoneesipohjainen punajuurisalaatti. Epäilin sitä vuosia, kunnes teininä uskaltauduin maistamaan hänen bravuuriaan – jälkiuuniruisleipää juustolla ja punajuurisalaatilla. Sehän toimi! Kaupan majoneesisalaattien kanssa raja tulee kuitenkin nopeasti vastaan. Onneksi tästä herkusta saa helposti tehtyä kotona paremman ja raikkaamman version. 😉 Perusteellinen käyttää reseptissä tuoretta piparjuurta ja pyöräyttää majoneesin itse (mikä ei tosiaan ole sekään millään muotoa työlästä), mutta halutessaan ne voi korvata kaupan piparjuuritahnalla ja majoneesilla. Kaikista onnekkain on monitoimikoneen omistaja, joiden joukkoon olen itsekin vastikään liittynyt. Koneen raastaessa herkullinen salaatti on valmista alle aikayksikön, ja sen maku vain paranee jääkaapissa. 🙂




PUNAJUURI-PIPARJUURISALAATTI

n. 500 g keitettyjä punajuuria (jäähtyneitä)
Pala tuoretta piparjuurta hienoksi raastettuna tai valmista piparjuuritahnaa
2 rkl balsamicoa
1-2 dl majoneesia (ks. kotitekoisen majoneesin resepti)
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Sekoita punajuuriraasteeseen balsamico, mustapippuria, vähän piparjuuriraastetta (aloita 1/2-1 ruokalusikallisesta) ja puolet majoneesista. Tarkista maku ja lisää piparjuurta ja suolaa makusi mukaan. Lisää majoneesia kunnes koostumus on mieleisesi. Sekoita salaatti tasaiseksi ja nosta se jääkaappiin. Anna makujen tasaantua mieluusti vähintään tunti ennen tarjoilua. Punajuuri-piparjuurisalaatti on erinomainen lisuke lihoille (kesällä oiva grilliruoan kaveri!) ja se sopii myös esimerkiksi leivän päälle. 😉

Lisää punajuurireseptejä löytyy punajuuri-tagin takaa. 😉

Samankaltaisia lisukkeita:
Kukkakaalisalaatti (”pastasalaatti”)
Mango-avokadosalsa
Marinoitu munakoiso
Marinoitu punasipuli
Omena-avokadosalsa
Tomaatti-korianterisalsa
Tomaatti-sipulisalaatti
Waldorfinsalaatti 1 (perinteinen)
Waldorfinsalaatti 2 (maidoton, paleo)

Reseptimuistoja lapsuudesta:
Blöötä ja ranskalaisia goes paleo/LCHF
Lihakeitto
Luolamamman marjapiirakka
Kurpitsapiirakka
Paistettu mustikkakuustokakku
Raparperi-mansikkapiirakka
Raparperipiirakka

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *