Piparikookoskeot – miksi odottaa jouluun?

Tämä on ehkä varaslähdöistä varaslähdöin, mutta piparkakkumausteet maistuvat minulle vuoden ympäri. Niinpä lievitinkin himoani maustamalla kookoskekojen perusreseptin piparkakkumausteella (kannattaa muuten tsekata myös lakritsiversio!).  Piparkakun himoon auttavat myös pipari-banaani-kookosmuffinssit, piparkakkutryffelit ja tietty itse viljattomat piparit. 😉

28piparikookoskeot

PIPARIKOOKOSKEOT
8-12 kappaletta

100 g (1 pss) kookoshiutaleita
25 g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna
½-1 rkl piparkakkumaustetta
Makeutusta ja suolaa maun mukaan

Sekoita raaka-aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja muotoile siitä kekoja leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista uunissa 175 ⁰C asteessa 10-15 minuuttia, kunnes keot ovat saaneet hieman väriä.

Itselleni keot maistuvat erinomaisesti ilman makeutustakin, mutta lisää sitä oman mielesi mukaan. 😉 Suolaa lisään hippusen, jos voi on suolatonta.

Muita pikkuherkkuja:
Cake pops – kakkutikkarit
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies – taikinaiset suklaahippukeksit
Doughy Mint Chocolate Chip Cookies
Hedelmäbrandytryffelit
Kermalikööritryffelit
Kookoskeot
Lakritsikookoskeot
Paahdetut kanelimantelit
Piparkakkutryffelit
Punaviinitryffelit
Raakasuklaa
Rouheiset kaakao-kookoskeksit (ilman uunia)
Viskitryffelit

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Loisto-ohje, kookos on herkkua ja piparkakkumauste toimii aina. Minäkin mietin jo kyseisten mausteiden / mausteseoksen kaivamista esille, sopii niin mukavasti mm. omenoihin…

  2. 2

    sanoo

    Jep, todella nopeita tehdä vieläpä. 🙂 Piparkakkumausteet ja omena ovat niin erinomainen yhdistelmä että ihmettelen miten sitä ei laajemmin hehkuteta…

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *