Parhaat gluteenittomat lettujauhot

En yleensä osta mitään valmiita gluteenittomia jauhoseoksia, vaan sekoittelen jauhoja tarpeen mukaan kotona. Eräällä kauppareissulla poikaystävä bongasi kuitenkin hyllystä Virtasalmen viljatuotteen gluteenitoman lettujauhoseoksen ja ostimme niitä testiin. Ne olivatkin sitten parhaat gluteenittomat lettujauhot mitä olen käyttänyt!

lettujauhoseos

Raaka-ainevarastosta löytyy niin mantelijauhoja kuin muitapähkinäjauhojakin (tai itse asiassa jauhan yleensä tuoreet jauhot tarpeen mukaan suoraan pähkinöistä), kookosjauhoa, perunajauhoa, tapiokatärkkelystä, kikhernejauhoa, riisijauhoa, riisi-, tattari- ja kaurahiutaleita….vaikka mitä! Tästä syystä en osaakaan yleensä sanoa mitään kun joku kysyy ”mikä gluteeniton jauhoseos on hyvä”. Kaverini järjestivät keväällä onnistuneen blini-illan vaaleilla Jytte-jauhoilla (ks. Nyt niitä OIKEITA blinejä), mutta paistettavuus oli kuulemma hieman hankala. Virtasalmen viljatuotteen gluteenittomat lettujauhot tuottivat kuitenkin sellaisia lettuja, jotka olivat todella helppo paistaa. Jopa ensimmäinen ”testilettu” pysyi hienosti kasassa, eikä yksikään lettu hajonnut pannulle. 🙂

parhaat gluteenittomat lettujauhot

Gluteenittomat letut – parhaat gluteenittomat lettujauhot

5 dl maitoa (halutessasi kasvimaitoa tai vettä)
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen lettujauhoseosta
2 kananmunaa
½-1 tl suolaa
(Halutessasi hieman sokeria)
Voita tai öljyä paistamiseen

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito tai muu neste. Sekoita joukkoon suola ja jauhot samalla vispaten. Anna lettutaikinan turvota noin 10 minuuttia. Kuumenna voi tai öljy pannulla. Paista taikinasta haluamasi kokoisia lettuja molemmin puolin niin että ne saavat kauniin värin. Sekoita taikinaa kevyesti aina lettujen välissä, sillä jauhot vajoavat taikinakulhon pohjalle. Nauti haluamiesi lisukkeiden kera, esimerkiksi chiahillon ja suklaisella pähkinälevitteellä.

Virtasalmen Viljatuotteen lettujauhoseoksen ainesosat: riisijauho, tumma täysjyväriisijauho, tattarijauho, maissijauho (GMO-vapaa), tumma täysjyvä tef-jauho, psyllium.

Lettujen resepti löytyi ihan paketin kyljestä, pienin muokkauksin.

Samankaltaisia reseptejä:

Paleovohvelit (Maidottomat ja viljattomat vohvelit)
Proteiinipannukakku
Vähähiilihydraattiset vohvelit

170815vohvelit1Paleovohvelit

Edellinen kirjoitukseni: STORAGE – kekseliästä katuruokaa Turussa

storageStoragen mannadogi ryytimajoneesilla

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *