Paras viljaton pitsapohja tapiokasta

Minulla ja viljattomalla pitsalla on melko pitkä historia. Kookosjauhopohjainen pitsa on ollut luottopohjani jo vuosia hyvän maun takia, ja välillä tulee tehtyä täysin jauhotonta tuorejuustopohjaa sen helppouden takia. Olen kuitenkin viime aikoina testaillut uutta raaka-ainetta, perunajauhon kaltaista tapiokatärkkelystä (ks. Mitä on tapioka), ja yllätyksekseni siitä syntyi ehkä tähänastisista paras, eniten perinteistä pitsaa muistuttava pohja. Se on hieman taikinaisemman tuntuista kuin vehnäjauhopohja, mutta pysyy hyvin kasassa – ei repeile ja on kestävää. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Tapiokatärkkelystä saa esimerkiksi Fitnessfirstiltä, etnisistä ruokakaupoista tai hyvin varustelluista marketeista – esimerkiksi Vuohelan Herkun Farinan tuotteista löytyy tapiokatärkkelystä. 😉

gluteeniton-pitsa-paleopitsapohja-tapiokastaviljaton-pitsa

Pitsapohja tapiokasta

2,5 dl tapiokatärkkelystä tai -jauhoa
1,5 dl kookosjauhoa
½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 dl kuumaa vettä
1 kananmuna

Tomaattikastiketta – ks. resepti

Haluamasi täytteet – esim. ilmakuivattua kinkkua, punasipulia, kirsikkatomaatteja, salamia, vuohenjuustoa, oliiveja…

Sekoita kulhossa tapiokatärkkelys, kookosjauho ja suola keskenään. Sekoita vesi ja oliiviöljy keskenään ja lisää ne kulhoon jauhojen joukkoon, sekoita nopeasti sähkövatkaimella. Vispaa kananmunan rakenne rikki ja sekoita se taikinan joukkoon. Jos taikina tuntuu kovin tahmaiselta, voit lisätä hieman kookosjauhoja. Muotoile taikinasta pallo. Nosta pallo leivinpaperilla peitetylle pellille ja taputtele kostutetuin käsin/kaulitse siitä ohut pitsapohja. Jos taikina tarttuu kaulimeen, voit pistää toisen leivinpaperin sen ja taikinan väliin. Itse en omista kaulinta, joten tein homman käsin. Esipaista pohjaa uunissa 175 C asteessa noin 20 minuuttia, kunnes sen reunat saavat kauniin värin. Ota pohja uunista ja nosta uunin lämpötila 200 C asteeseen. Levitä tomaattikastike pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Lisää sitten haluamasi täytteet ja lopuksi juusto. Paista pitsaa vielä noin 10-15 minuuttia – kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Tarjoa sellaisenaan tai halutessasi rucolan ja viinilasillisen kera. 😉

Tapiokapitsapohja on gluteeniton ja viljaton,  ja se sopii myös paleoruokavalioon. 🙂 Jos vältät lehmänmaitoa, niin chévre ja raastettu kova vuohenjuusto sopivat erinomaisesti pitsan päälle. 😉

Resepti on pienin muutoksin Paleoskafferietin sivuilta.

Kommentit (1)
  1. Tapiokatärkkelys nimenomaan “korvaa kanan kuukautiset joten ne kannattaa jättää pois.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *