Paras tapa kuoria mango

IMG_3287Kypsä mango on jotain taivaallisen hyvää. Sen kuoriminen ja pilkkominen ei ole kuitenkaan aina helppoa – iso kivi tulee vastaan ja mehukas, kypsä hedelmä lipsuu käsistä. Ennen käytin kuorimaveistä ja törmäsin juuri tuohon lipsumisongelmaan, herkullista hedelmää tuntui menevän hukkaan. Sitten Puerto Ricon lomallamme poikaystäväni opetti minulle uuden, loistavan tavan käsitellä mangoa. Tässä se tulee. 😉

Kypsän mangon tunnistaa kuten kypsän avokadon – se antaa sormilla koetettaessa aavistuksen periksi ja on hieman pehmeäIMG_3282

Leikkaa mangosta puolikas pois kiven suuntaisestiIMG_3283

Toista sama toiselle puolelle niin että saat kaksi kuppimaista hedelmäpuolta ja kivi jää erilliseksi kiekoksiIMG_3284

Vedä puolikkaaseen veitsellä syvät, pitkittäiset vedot – vedä ne mahdollisimman lähelle kuorta, mutta niin että kuori pysyy ehjänäIMG_3288

Tee viillot myös poikittain niin että mangon pintaan syntyy ristikkokuvio
IMG_3289

Sitten sinun tarvitsee vain ”kumota” hedelmä kuorestaan ulos – paina kuori keskeltä sisään niin että kauniit mangokuutiot tulevat esilleIMG_3286

Tadaa! 😉 Kypsä mango irtoaa kuorestaan veitsellä tai han vaan lusikalla.

Edellinen kirjoitukseni: Viikon ruoka- ja treenipäiväkirja maaliskuulta

Kokeile myös mango-currybroileriamangoraakapuuroa, mangocurdia ja mangoraakakakkua! 😉

 

Ei kommentteja.

Trackbacks

  1. […] Liota cashewpähkinöitä yön yli väljässä vedessä jääkaapissa. Valuta ja huuhtele pähkinät siivilässä. Kuori kurkumanjuuri ja pilko se pariin pienempään palaan. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi. Katso täältä vinkit mangon kuorimiseen! […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *