Paras tapa kuoria mango
Kypsä mango on jotain taivaallisen hyvää. Sen kuoriminen ja pilkkominen ei ole kuitenkaan aina helppoa – iso kivi tulee vastaan ja mehukas, kypsä hedelmä lipsuu käsistä. Ennen käytin kuorimaveistä ja törmäsin juuri tuohon lipsumisongelmaan, herkullista hedelmää tuntui menevän hukkaan. Sitten Puerto Ricon lomallamme poikaystäväni opetti minulle uuden, loistavan tavan käsitellä mangoa. Tässä se tulee. 😉
Kypsän mangon tunnistaa kuten kypsän avokadon – se antaa sormilla koetettaessa aavistuksen periksi ja on hieman pehmeä
Leikkaa mangosta puolikas pois kiven suuntaisesti
Toista sama toiselle puolelle niin että saat kaksi kuppimaista hedelmäpuolta ja kivi jää erilliseksi kiekoksi
Vedä puolikkaaseen veitsellä syvät, pitkittäiset vedot – vedä ne mahdollisimman lähelle kuorta, mutta niin että kuori pysyy ehjänä
Tee viillot myös poikittain niin että mangon pintaan syntyy ristikkokuvio
Sitten sinun tarvitsee vain “kumota” hedelmä kuorestaan ulos – paina kuori keskeltä sisään niin että kauniit mangokuutiot tulevat esille
Tadaa! 😉 Kypsä mango irtoaa kuorestaan veitsellä tai han vaan lusikalla.
Edellinen kirjoitukseni: Viikon ruoka- ja treenipäiväkirja maaliskuulta
Kokeile myös mango-currybroileria, mangoraakapuuroa, mangocurdia ja mangoraakakakkua! 😉
[…] Paras tapa kuoria mango – Pilkettä | Lily – Kypsä mango on jotain taivaallisen hyvää. Sen kuoriminen ja pilkkominen ei ole kuitenkaan aina helppoa – iso kivi tulee vastaan ja mehukas, kypsä hedelmä lipsuu käsistä. Ennen käytin kuorimaveistä ja törmäsin juuri tuohon lipsumisongelmaan, herkullista hedelmää tuntui menevän hukkaan. […]
[…] Paras tapa kuoria mango – Pilkettä | Lily – Kypsä mango on jotain taivaallisen hyvää. Sen kuoriminen ja pilkkominen ei ole kuitenkaan aina helppoa – iso kivi tulee vastaan ja mehukas, kypsä hedelmä lipsuu käsistä. Ennen käytin kuorimaveistä ja törmäsin juuri tuohon lipsumisongelmaan, herkullista hedelmää tuntui menevän hukkaan. […]