Paras maidoton vaniljakastike (paleo, raaka)

Olen monesti tuskastellut mitä tarjota maidottomana vaihtoehtona piirakoiden ja kakkujen kanssa sen perinteisen vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon sijaan. Vaniljalla maustettu kookoskermavaahto on hyvä vaihtoehto, mutta nyt kehittelin kastikemaisemman version. Maidoton vaniljakastike syntyy pehmeän makean makuisista cashewpähkinöistä, ja lopputulos on kerrassaan silkkinen. Aiemmin olen tehnyt cashewpähkinöistä saman henkisen maidottoman cashewjogurtin ja cashewpashan. 😉 Maidotonta jogurttia saa myös tehtyä itse kookosmaidosta maitohappobakteerikapseleiden avulla. 😉 Cashewpähkinöiden maku sopii erinomaisesti vaniljan kanssa joten se se sopii kastikkeeseen mitä parhaimmin, ai mitä herkkua! Vaikka tein kastikkeen piirakoita ajatellen, sopii se erinomaisesti myös muihin jälkiruokiin. 🙂

Maidoton vaniljakastike

2 dl cashewpähkinöitä, liota väljässä vedessä mielellään yön yli
1-2 dl vettä tai haluamaasi kasvimaitoa, esim. mantelimaitoa
1-1,5 tl vaniljauutetta
Hieman sitruunamehua
Ripaus ruususuolaa
Steviatippoja, hunajaa tai muuta haluamaasi makeutusta maun mukaan

Liota cashewpähkinöitä yön yli väljässä vedessä. Huuhtele ja valuta ne siivilässä. Siirrä cashew’t korkeaan ja kapeaan kulhoon, ja lisää vanilja, sitruunamehu ja suolaripaus. Lisää hieman vettä ja aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää vettä kunnes koostumus on sopivan paksu. Lisää lopuksi makeutta makusi mukaan. Voit tehdä kastikkeen myös blenderissä tai tehosekoittimessa. Tarjoa esimerkiksi makeiden piirakoiden tai marjojen ja hedelmien kanssa. Säilytä jääkaapissa.

Itse tein esimerkiksi nopean herkun makeasta banaanista, kirpeistä punaherukoista ja kermaisesta vaniljakastikkeesta. 😉

 

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *