Paras maidoton jogurtti
Jaoin viime viikolla blogissa vuosien takaisen hittireseptin, siemennäkkärin, ja hitiksi se osoittautui taaskin. Bloggaajalle on aina kannustavaa kun reseptit kiinnostavat ja niistä on ihmisille apua. 🙂 Niinpä päätinkin että on aika jakaa myös toinen blogin ikisuosikeista; maidoton jogurtti, joka tehdään itse kookosmaidosta maitohappobakteereilla hapattamalla, joka sopii niin maidotonta tai vegaaniruokavaliota, kuin vähähiilihydraattista tai paleoruokavaliota noudattavalle.
Santa Marian Extra Creamy-kookosmaidossa on korkea kookospitoisuus eikä lisäaineita
Kookosjogurtti on hyvin helppo tehdä, sillä siihen tarvitaan vain puhdas lasipurkki, kookosmaitoa ja maitohappobakteerikapseleita. Maitohappobakteerikapselit hapattavat kookosmaidon maidottomaksi jogurtiksi, ja samalla terveellisten bakteerien määrä lisääntyy. Maidoton jogurtti, joka maistuu herkulliselta – ja vatsa ja suolisto kiittävät! <3
Maidoton jogurtti kookosmaidosta
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
2-3 maitohappobakteerikapselin sisältö
Lisäksi puhdas, tiiviisti suljettava lasipurkki tai -astia
Sekoita kookosmaito ja maitohappobakteerijauheet hyvin keskenään lasipurkissa. Sulje kansi, ja nosta purkki pimeään, huoneenlämpöiseen, vedottomaan paikkaan (esim. johonkin keittiön kaappiin) 24-48 tunniksi. Siirrä purkki sen jälkeen jääkaappiin. Anna jogurtin viiletä 3-5 tuntia ennen nauttimista, silloin sen maku on parhaimmillaan.
Kookosjogurtti on herkkua sellaisenaan, marjojen ja hedelmien kanssa sekä smoothieissa tai smoothiekulhoissa.
Lue myös edellinen kirjoitukseni: Helppo lammaspasta (gluteeniton)
PS. Kurkkaa myös maidottoman cashewjogurtin resepti! 😉
Jos tekee uudestaan tätä jogurttia, voiko tästä ottaa ns juuren uuteen eli esim pari ruokalusikallista uuteen kookosmaitoerään ilman että tarvii enää lisätä maitohappobakteereita?
Hei Maarit, tuota en ole itse asiassa kokeillut koskaan itse. Kefiiriä ja viiliähän saa tehtyä tuolla siemen-menetelmällä, mutta en tiedä onko bakteerikannan laadulla siinä merkitystä. Pahoittelen etten osannut vastata paremmin 😉
Hei. Onko väliä mitä maitohappobakteeria käyttää tässä kookosjugurtissa?
Kyllä ja ei. Voit koittaa mitä vaan, jonka saa avattua ja ripoteltua kapselista jogurttiin, mutta toiset hapattavat jogurttia tehokkaammin kuin toiset, jolloin mausta voi tulla happamampi ja lyhyempi käymisaika voi riittää. Toisia myös riittää yksi kapseli, siinä missä toisia tarvitaan kaksi. Lyhyesti: voit kokeilla mitä vaan avattavaa ja ripoteltavaa maitohappobakteerikapselia, mutta jos mahdollista, kannattaa kokeilla paria eri, jotta tunnistat oman suosikkisi maun ja tehon suhteen. 🙂 Myös kookosmaidon merkki vaikuttaa jogurtin makuun. Oma suosikkini on S-kaupoista saatava Karan kookosmaito ja kookoskerma. 😉