Paras maidoton jogurtti

Jaoin viime viikolla blogissa vuosien takaisen hittireseptin, siemennäkkärin, ja hitiksi se osoittautui taaskin. Bloggaajalle on aina kannustavaa kun reseptit kiinnostavat ja niistä on ihmisille apua. 🙂 Niinpä päätinkin että on aika jakaa myös toinen blogin ikisuosikeista; maidoton, itse maitohappobakteereilla hapatettu kookosjogurtti, joka sopii niin maidotonta tai vegaaniruokavaliota, kuin vähähiilihydraattista tai paleoruokavaliota noudattavalle.

maidoton-kookosjogurttiSanta Marian Extra Creamy-kookosmaidossa on korkea kookospitoisuus eikä lisäaineita

Kookosjogurtti on hyvin helppo tehdä, sillä siihen tarvitaan vain puhdas lasipurkki, kookosmaitoa ja maitohappobakteerikapseleita. Maitohappobakteerikapselit hapattavat kookosmaidon maidottomaksi jogurtiksi, ja samalla terveellisten bakteerien määrä lisääntyy. Vatsa ja suolisto kiittävät! <3

terveellinen-kookosjogurtti

KOOKOSJOGURTTI

1 tlk (400 g) kookosmaitoa
2-3 maitohappobakteerikapselin sisältö
Lisäksi puhdas, tiiviisti suljettava lasipurkki tai -astia

Sekoita kookosmaito ja maitohappobakteerijauheet hyvin keskenään lasipurkissa. Sulje kansi, ja nosta purkki pimeään, huoneenlämpöiseen, vedottomaan paikkaan (esim. johonkin keittiön kaappiin) 24-48 tunniksi. Siirrä purkki sen jälkeen jääkaappiin. Anna jogurtin viiletä 3-5 tuntia ennen nauttimista, silloin sen maku on parhaimmillaan.

Kookosjogurtti on herkkua sellaisenaan, marjojen ja hedelmien kanssa sekä smoothieissa tai smoothiekulhoissa.

Lue myös edellinen kirjoitukseni: Helppo lammaspasta (gluteeniton)

PS. Kurkkaa myös maidottoman cashewjogurtin resepti! 😉

cashew-jogurtti

Kommentit
  1. 1

    Nina sanoo

    Moi Siiri! Yritin tehdä tällä ohjeella kookosjugurttia. Tosin käytössä oli vain pieni tölkki Santa Maria kookosmaitoa ja maitohappobakteerina käytin kaksi kapselia Bioteekin probiootti comp. Purkki oli n. 48h keittiön kaapissa. Olisiko jogurtin pitänyt hyytyä/paksuuntua? Oma lopputulokseni oli kyllä happaman makuista, mutta edelleen ihan litkua. Kovasti toivoin, että koostumus olisi ollut enemmän jogurttimaisen kiinteä. Teinkö jotain väärin?

    • 1.1

      siiri sanoo

      Hei Nina! Jugurtin koostumus vaihtelee maitohappobakteerien ja käytetyn kookosmaidon mukaan – toisilla tulee ohutta, toisilla paksua ja lusikoitavaa. Kuulostaa että hapatuksesi toimi hyvin, ja veikkaanpa että tässä tapauksessa kyse on tuosta Santa Marian kookosmaidosta, sillä se on itselläni aina litkua. Käytän sitä itse sen lisäaineettomuuden takia, mutta muita hyviä vaihtoehtoja ovat esimekriksi Pirkan kookosmaitotölkki ja Karan 2 dl tetrassa oleva kookoskerma (tämä on suosikkini maun perusteella).
      Yksi hyvä testi kookosmaidon ominaisuuksien arviointiin on pistää tölkki/tetra yöksi jääkaappiin. Santa Maria on jääkaappikylmänäkin juoksevaa, mutta Pirkka on aivan jähmeää. Suosittelisin siis testaamaan paria eri kookosmaitoa ja katsomaan millä niistä saat sellaisen koostumuksen, josta tykkäät itse eniten. 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *