Paras maidoton jogurtti

Jaoin viime viikolla blogissa vuosien takaisen hittireseptin, siemennäkkärin, ja hitiksi se osoittautui taaskin. Bloggaajalle on aina kannustavaa kun reseptit kiinnostavat ja niistä on ihmisille apua. 🙂 Niinpä päätinkin että on aika jakaa myös toinen blogin ikisuosikeista; maidoton, itse maitohappobakteereilla hapatettu kookosjogurtti, joka sopii niin maidotonta tai vegaaniruokavaliota, kuin vähähiilihydraattista tai paleoruokavaliota noudattavalle.

maidoton-kookosjogurttiSanta Marian Extra Creamy-kookosmaidossa on korkea kookospitoisuus eikä lisäaineita

Kookosjogurtti on hyvin helppo tehdä, sillä siihen tarvitaan vain puhdas lasipurkki, kookosmaitoa ja maitohappobakteerikapseleita. Maitohappobakteerikapselit hapattavat kookosmaidon maidottomaksi jogurtiksi, ja samalla terveellisten bakteerien määrä lisääntyy. Vatsa ja suolisto kiittävät! <3

terveellinen-kookosjogurtti

KOOKOSJOGURTTI

1 tlk (400 g) kookosmaitoa
2-3 maitohappobakteerikapselin sisältö
Lisäksi puhdas, tiiviisti suljettava lasipurkki tai -astia

Sekoita kookosmaito ja maitohappobakteerijauheet hyvin keskenään lasipurkissa. Sulje kansi, ja nosta purkki pimeään, huoneenlämpöiseen, vedottomaan paikkaan (esim. johonkin keittiön kaappiin) 24-48 tunniksi. Siirrä purkki sen jälkeen jääkaappiin. Anna jogurtin viiletä 3-5 tuntia ennen nauttimista, silloin sen maku on parhaimmillaan.

Kookosjogurtti on herkkua sellaisenaan, marjojen ja hedelmien kanssa sekä smoothieissa tai smoothiekulhoissa.

Lue myös edellinen kirjoitukseni: Helppo lammaspasta (gluteeniton)

PS. Kurkkaa myös maidottoman cashewjogurtin resepti! 😉

cashew-jogurtti

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *