Paras kurpitsajuustokakku

Mikä sopii pyhäinpäivään kurpitsaherkkuja paremmin? Blogissa on jo aikaisemmin julkaistu maidottoman kurpitsapiirakan ja kurpitsapannacotan reseptit, mutta viime viikkoisiin tupareihini kokkasin ihanaa kurpitsajuustokakkua. Ja arvatkaa mitä: se oli niin hyvää että aion tänään leipoa uuden kakun! 😀

kurpitsajuustokakku2

kurpitsajuustokakku3

kurpitsajuustokakku1

Suussa sulavan mehevää!

KURPITSAJUUSTOKAKKU

Pohja:
2,5 dl kuivattuja, kivettömiä taateleita (tai kuivien hedelmien sekoitusta)
2,5 dl pähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
2 rkl kookosjauhoa
Ripaus ruususuolaa
Kookosöljyä vuoan voiteluun

HUOM! Jos haluat pohjan peittävän myös vuoan sivut, tuplaa pohjan resepti!

Täyte:
500 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kurpistasosetta (talvi-, hokkaido tai myskikurpitsa)
3 kananmunaa
1  tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1 tl vaniljauutetta
Makeutusta maun mukaan (esimerkiksi vaniljan tai karamellin makuisia steviatippoja tai perinteistä sokeria)

Valmista pohja. Mittaa ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja aja ne tasaiseksi massaksi. Massa on aluksi rouhemaista, mutta muuttuu tasaiseksi kun jaksat ajaa sitä koneessa tarpeeksi pitkään. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja öljyä vuoan pohja ja sivut kevyesti. Taputtele pähkinä-taateliseos vuoan pohjalle ja sivuille. Esipaista pohjaa uunissa 175 C asteessa 5-10 minuuttia, jotta se saa kivaa makua.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja tarkista sopiva mausteisuus ja makeus. Kumoa täyte esipaistetulle pohjalle ja paista kakkua uunissa 175 C asteessa noin 40-50 minuuttia. Kakku on kypsä kun se on juuri ja juuri jähmettynyt keskeltä. Anna kakun jäähtyä ja tekeytyä jääkaapissa. Kakku on parasta seuraavana päivänä. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi jonkun vaniljaisen herkun, kuten kermavaahdon, kookoskermavaahdon, vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *