Paras aamupuuro – mansikka-vaniljachiakerrosvanukas

Puuro on monen suosikki aamulla, mutta perinteiset viljapuurot eivät kuitenkaan ole ainakaan sellaisenaan välttämättä kovin hyviä aamua aloittamaan. Ei rasvaa eikä proteiinia kylläisyyttä ja energiaa tuomassa, vaan lähinnä hiilihydraatteja, jotka nostavat verensokerin hetkeksi, jotta se sitten taas laskee tuoden nälän ja pahimmassa tapauksessa väsymyksen. Erilaiset chiavanukkaat ja –puurot ovat kuitenkin suosikkiaamiaisiani. Niistä saa helposti monipuolisen ja ravinteikkaan aamiaisen, sillä chian siemenissä on itsessäänkin jo runsaasti kuitua, omega 3 rasvahappoja ja proteiiniakin. Chiavanukkailla ja -puuroilla on myös runsaasti variaatiovaihtoehtoja – vain mielikuvitus on rajana. Yksi suosikeistani on kerroschiavanukas, jossa yhdistyy vaniljalla maustettu, pehmeän kermainen kerros raikkaaseen marjakerrokseen. 😉

Mansikkachiahillo

 

400 g pakastemansikoita (1 iso pussi)
½-3/4 dl chian siemeniä

Steviatippoja tai muuta makeutusta maun mukaanKuumenna marjoja pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Kypsennä kymmennisen minuuttia sekoitellen samalla. Mikäli pidät sattumaisesta hillosta, muussaa marjat kypsentelyn aikana haarukalla.  Maista kypsentelyn aikana myös onko makeus sinulle riittävä ja lisää tarvittaessa haluamaasi makeutusta maun mukaan. Mikäli haluat tasaista hilloa, muussaa kypsät marjat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää sitten chiansiemenet ja jatka kypsentämistä matalalla lämmöllä samalla sekoittaen kunnes seos on paksuuntunut hillomaiseksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.

Vinkki: voit maustaa mansikka-chiahillon halutessasi raastetulla tuoreella tai kuivatulla inkiväärijauheella! Lisää inkivääri heti keittelyn alussa. Makuyhdistelmä on ihana, sitä on käytetty esimerkiksi tässä reseptissä. 😉

Kerroschiavanukas mansikoilla ja vaniljalla

2-4 annosta


Vanilja-kookoschiavanukas:
4 dl kookosmaitoa (tai 2 dl kookosmaitoa + 2 dl vettä)
1 dl chian siemeniä
1,5 tl vaniljauutetta
(Hieman sitruunamehua)
Steviatippoja tai muuta
makeutusta maun mukaan

Päälle:

1 annos mansikka-chiahilloa (resepti yllä)

Sekoita vanilja-kookoschiavanukkaan ainekset keskenään ja anna niiden turvota yön yli tai vähittään 15 minuuttia. Jaa vanilja-kookoschiavanukas sopiviin annosmaljoihin, -kulhoihin tai vaikka laseihin tai purkkeihin. Lisää päälle kerros mansikka-chiahilloa. Voit halutessasi viimeistellä annoksen ripottelemalla sen päälle esimerkiksi paahdettuja kookoslastuja, kaakaonibsejä tai pähkinöitä.

Lisää chiareseptejä:

Appelsiini-marjachiahillo
Jouluinen chiavanukas
Kirsikkachiavanukas
Lime-kookoschiavanukas
Mangopuuro
Mansikka-inkiväärichiavanukas
Marjachiahillo
Mokkachiavanukas
Proteiinivispipuuro
Raparperi-chiapuuro
Raparperi-mansikkachiahillo
Siemennäkkäri
Vadelmachiahillo

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *