Palkkapäivän ruokaostokset ja haudutuspata

Hehehehe. Perjantaina oli palkkapäivä, ja sen kunniaksi ruokaostokset lähtivät melkein käpälästä. Mutta ostokset olivat ykköslaatua ja menihän sehän meni kaikki hyvään tarkoitukseen (=minun vatsaani). 😉 Aamulla reippailin cittariin ennen töiden alkua ja ostin kevyet viisi kiloa hirvenlihaa, kun bongasin lapputarjouksen. Hirvenliha on minulle lähinnä niitlä lapsuuden ajoilta, jolloin mökkimme omistaja vielä hirvesti (puhutaan 90-luvusta). Poikaystävän synttäreiden kunniaksi tein kuitenkin todella maukasta hirvipataa, ja kipinä hirvenlihaan tutustumiseen syttyi. Nyt mukaan tarttui pari kiloa ulkofileetä, pari kiloa kulmapaistia ja kilon kimpale rintaa. Lisäksi tuli ostettua reilu parin kilon spagettikurpitsa (luomua, lähituotantoa) ja kotimaisia omenoita. Hyvä minä! Hirvi oli tosin Virosta. Voitte joka tapauksessa varautua siihen, että lähiaikoina blogiin tulee uusia hirvireseptejä sen tähänastisen ainokaisen lisäksi (herkullinen hirvi-punaviinipata).

0111palkkapaiva5.jpg

0111palkkapaiva3.jpg
Sunnuntaiaamiaisseksi hirvenpaistia ja avokadoa – asiat voisivat olla huonomminkin 😉

0111palkkapaiva2.jpgKuun viimeisen päivän kunniaksi minun piti käydä lunastamassa myös kauan himoitsemani Electroluxinhaudutuspata, joka oli tyrkyllä Stockmannin lokakuun kanta-asiakaslehtisessä. Pataruoat ovat superherkullisia, ja parhaita niistä tulee mielestäni silloin kun niihin pistää lihan lisäksi myös reilusti juureksia ja kasviksia. Hitaan kypsennyksen aikana niistäkin irtoaa makua aivan eri tavalla, ja ne toimivat padan mausteina. Olen kuitenkin suurien volyymien ihminen (en jaksa tehdä ruokaa joka päivä, mutta haluan syödä hyvää ja laadukasta ruokaa joka päivä), eikä kolmen litran valurautapatani riitä alkuunkaan. Sinne saa ehkä nippa nappa lihat, mutta kasvikset jäävät ulkopuolelle. Electroluxin haudutuspadan tilavuus on kuitenkin peräti 6,7 litraa, joka on käsitykseni mukaan suurin mitä Suomen markkinoilta tällä hetkellä löytää. Crock-Pot-merkkiset haudutuspadat ovat ehkä niitä tunnetuimpia, mutta Electrolux voitti nimenomaan silä koolla. Haudutuspadan käyttö on hyvin yksinkertaista. Siinä on kolme kypsennystehoa: low, medium ja high, ja kypsennysaikavaihtoehdot, joita saa kasvatettua puolen tunnin harppauksin. Ensimmäinen testiruokamme tuli muhiteltua eilen, hirvipataa low’lla kahdeksan tunnin ajan. Resepti luvassa myöhemmin. 😉 Tästä patamallista löytyvät myös buffettarjoilu- ja lämmitystoiminnut. Sähköäkin se kuluttaa uunia vähemmän. Nyt vain googlailemaan “slow cooker”-, “haudutuspata”- ja “crock-pot”-reseptejä. 😉
Samalla ostin myös tarjouksessa ollee KOS:n nappikuullokkeet, jotka blokkaavat ympäristön hälinän. Minulla on ollut sellaiset ennenkin, ja suosittelen kyllä lämpimästi. Ne ovat mukavat ja hyvät. 🙂

0111palkkapaiva4.jpg

Stockmannin lokakuun lehtinen ei muutenkaan päästänyt minua helpolla: Herkussa oli tarjouksessa ihanan voimakasta Brie de Meauxia, ja kahta muuta voimakasta kovaa juustoa. Itävaltalainen Furore oli tuttu ja hyväksi tiedetty, mutta sveitsiläistä Der scharfe Maxxia en ollut maistanutkaan. Pitihän niitä käydä hakemassa nyt kun Stockalle kerta tuli asiaa. Ja kuinkas ollakaan, en voinut myöskään jättää kauppaan tarjouksessa olleita Kärtner Rahmlaibia (ihana, voimakas, tuoksuva, kermajuusto) ja Vacherousse d’Argentalia (punakittipintainen valkohomejuusto). Juustoja tuli ostettua sellaiset 1,5 kiloa, mutta sehän on ihan peantuseja kun verrataan Espanjan reissun juustotuliaisiin (sellaiset 8 kiloa). Sitä voi sitten kauhulla ajatella paljonko juustoja tarttuu mukaan tulevalla Pariisin matkalla

0111palkkapaiva1.jpg
Lisäksi iskin silmäni Arabian Keto-orvokki-sarjan astioihin. Tällä hetkellä astiani astiamme ovat isojen lautasten ja syvien lautasten osalta Pentikin Tempoa, ja pienemmät lautaset ovat Iittalan Satumetsää. Tempo on sen verran rauhallinen ja pelkistetty, että siihen voi mielestäni hyvin yhdistää värikkäämpiäkin astioita, mutta olen mm. blogia varten ruokaa kuvatessani kaivannut leipälautasia, jotka eivät olisi kauttaaltaan niin kirjavia kuin Satumetsät. Keto-orvokissa koristelu kiertää vain lautasen reunaa. Lautaset eivät kuitenkaan näyttäneet livenä niin kivoilta kuin kuvassa, joten jätin ne vielä harkintaan – akuuttia tarvetta ei kuitenkaan olut.

Että silläviisiin. Olen kuullut, että naiset yleensä harrastaisivat laukkuja ja kenkiä, mutta tällaisiin asioihin minun rahani menevät. (Joskus myös urheiluun ja matkustamiseen.) Poikaystävä saattoi ehkä hymähdellä hieman. 😛

Aikaisempia shoppailujuttuja:
Madridin tulaiset – ruokaa, juomaa ja sisustustavaraa
Symposiumristeily ja kilojen lihatuliaiset
Jääkaapin perusvarasto ja Kreikan ruokatuliaiset
Kevään merkit (Hullut päivät löytöineen)
Helsingin keskustan urheilualet
Terveisiä Hulluilta päiviltä!
Kuinka paljon suklaata pieni ihminen tarvitsee?
Luomuaarreaitan löytöjä ja banaani-kookosmuffinssit
Tarjoushaukka liikenteessä

Verkkokaupat:
Zalandolta tilaaminen ja kesän muut paketit
Nettiostoksia: Fitnessfirst, EBN, Adlibris ja Iherb
Heraproteiinivalmisteet ja niiden tilaaminen netistä
Verkkokauppaihastus ja kuntopäivitystä

Tästä tosiaan välittyy aika hyvin missä on minun shoppailuni pääpaino… 😛

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (3)
  1. Ensimmäinen jouluillallinen meillä - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 18:14

    […] joten uunissa olisi pitänyt varata kuutisen tuntia. Päädyimme kokeilemaan kinkun paistamista haudutuspadassa. Kinkku sai vuolaasti kehuja, ja se oli kyllä mureinta ja pehmeintä kinkkua mitä muistan […]

  2. Oluessa haudutetut spareribsit (gluteeniton) - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 16:21

    […] kotiin uuden karvaisen perheenjäsenemme. ? Laitoimme ribsit heti aamulla ennen lähtöä haudutuspataan matalalle lämpötilalle muhimaan, ja kotiin päästyämme pistimme niihin vain glaseerauksen […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *