Pakastimen tyhjennys – mitä kokata?
Asunnossani alkoi nyt putkiremontti ja remonttia tekevä yhtiö edellytti että pakastin ja jääkaappi otettaisiin tuoksi ajaksi pois sähköistä. Muutin itse jo alkukesästä remonttievakkoon poikaystäväni luokse (ks. Ruokabloggaaja muuttaa – sisältää tärkeän varoituksen), mutta hänellä on vain pakastelokero jääkaapissaan, joten minun pakastimeeni jäi sitä sun tätä – kuten kaksi paistia, joulukinkku, kokonainen kala jne, jne.
Osa muuton ruokakuormasta ja tylsistynyt koira, joka ei saanut tarpeeksi huomiota pakkaamisen keskellä
Minähän en heitä mitään pois (kiitos menee varmaan Karjalasta kotoisin olevalle mummille), jonka oppien mukaan kukkakaalin kehdetkin on hyödynnetty liemen keitossa), ja pakastimeen päätyy kaikki kookosmaitopurkkien loput, joita ei ehdi/jaksa syödä kerralla sekä laputettuina ostetut leikkeleet, jotka ovat pakastamisen jälkeen vähän vetisiä leivänpäällä käytettäviksi, mutta toimivat hyvin esimerkiksi munakkaissa. 😀 Tavallinen juusto sopii myös pakastettavaksi, ja on sen jälkeen oivallista esimerkiksi pitsan tai suolaisten piirakoiden päällä ja jopa leipäjuustoa voi pakastaa, ja siitä syntyy herkkua voissa paistettuna kookosmaidon kanssa. Kannattaa kokeilla! 😉
Leipäjuustoa kookosmaidossa – ehkä hieman epämääräisen näköistä, mutta sitäkin herkullisempaa!
Kookosmaitoon tehty riisiuunipuuro on superherkullista!
Viimeiset viikot onkin urakoitu kaikenlaisia ruokia pakastimen aarteista. Tässä on muutama esimerkki mitä pakastehamsterin aarteista voi tehdä:
- Joulukinkku -> Paistettiin ja syötiin siivuina (ks. Joulukinkku haudutuspadassa), osaa käytettiin jauhelihan asemasta kesäkurpitsavuoan täytteenä
- Juusto -> Pitsan päälle (ks. Paras viljaton pitsapohja tapiokasta) ja suolaisen piirakan päällä
- Katkaravut -> Pitsan päälle (ks. Paras viljaton pitsapohja tapiokasta) ja suolaisen piirakan täytteeksi
- Kookosmaito -> Riisiuunipuuro, kana- ja jauhelihakastikkeet
- Kurpitsasose -> kurpitsaleipä tai kurpitsapiirakka (tarvittaessa sosekeiton tai kastikkeen sekaan)
- Leikkeleet – munakkaissa ja wokeissa
- Leipäjuusto – voissa paistettuna kookosmaidon kera (ks. Leipäjuustoa kookosmaidossa ja Leipäjuustoa ja raparperia)
- Marjat edelliseltä kesältä -> mustikkakardemummacurd, vispipuuro (riisijauhoista keitetty ja vähähiilihydraattinen versio), marjapiirakat (ks. mustikkapiirakka mantelimassalla ja luolamamman marjapiirakka) ja chiavanukkaat
- Nieriä -> Täytettynä sitruunalla ja yrteillä
- Paahtopaisti -> Routapaisti
- Viiriäiset -> Keitin viiriäiset kypsiksi mausteiden ja juuresten kanssa. Kypsä liha irtosi helposti luista ja keitinliemestä tuli mitä maukkain pohja kukkakaalisosekeittoon! Toinen syksyyn sopiva viiriäisresepti on saksanpähkinöillä ja omenoilla täytetyt viiriäiset. 😉
Luolamamman marjapiirakka on maidoton ja gluteeniton
Omenoilla ja saksanpähkinöillä täytetyt viiriäiset
Onko muita parantumattomia ruokahamstraajia? 😀
Testasin hiusten värjäämistä kasviväreillä
[…] koettelee hermoja 10 neliötä per eliö – ja elämä hymyilee Pakastimen tyhjennys – vinkit mitä kokata resepteineen Koska kannattaa muuttaa yhteen? Kun ruokabloggaaja muuttaa – sisältää tärkeän varoituksen […]
[…] koettelee hermoja 10 neliötä per eliö – ja elämä hymyilee Pakastimen tyhjennys – vinkit mitä kokata resepteineen Koska kannattaa muuttaa yhteen? Kun ruokabloggaaja muuttaa – sisältää tärkeän varoituksen […]