Pähkinäinen omena-sellerisalaatti vuohenjuustolla

Minun rupesi tekemään mieli waldorfinsalaattia! Perinteiseen waldorfinsalaattiin tulee omenaa, juuriselleriä ja saksanpähkinöitä ja siinä on myös majoneesipohjainen kastike. Minä päätin kuitenkin tehdä sen perusmauilla hieman erilaisen, ja samalla ruokaisamman salaatin. Jääkaapistani löytyi nimittäin pala aivan ihanaa, pitkään kypsytettyä vuohenjuustoa, jonka ajattelin sopivan näiden makujen kanssa erinomaisesti. 😉

15waldorf
PÄHKINÄINEN OMENA-SELLERISALAATTI VUOHENJUUSTOLLA

100 g pitkään kypsytettyä, kovaa vuohenjuustoa
1 suuri omena
4-5 sellerinvartta
70 g saksanpähkinöitä
1-2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl dijonsinappia
Mustapippuria
Suolaa

Pese omena ja poista kanta. Leikkaa omena ohuiksi siivuiksi tai tikuiksi. Siirrä siivut kulhoon ja lisää päälle sitruunamehu – se estää omenoita tummumasta. Pese sellerin varret ja leikkaa ne poikittain ohuiksi siivuiksi. Lisää sellerit omenoiden joukkoon. Lisää mausteet, öljy ja sinappi ja sekoita. Rouhi saksanpähkinät (säästä muutama koristeluun) ja leikkaa juusto kuutoiksi, sekoita salaatti hyvin. Salaatin voi hyvin antaa tekeytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua ja se säilyy jääkaapissa useamman päivän.
Tämä salaatti toimii hyvin niin alkupalana, lisukkeena kuin itse aterianakin.

Lisäys: vuohenjuusto ja pähkinäinen omena-sellerisalaatti taipuvat loistavasti myös gourmet-leiväksi! Pohjana käytin täältä blogista löytyvää, viljatonta paahtoleipää. Herkkuleivän kokoamisohjeet löytyvät täältä.

22omenasellerileipa

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Ja saksanpähkinät kruunasivat minulle koko komeuden…ovat lempipähkinöitäni. 😉 Minä kanssa haaveilen edelleen myös peruswaldorfista, mutta haluaisin valmistaa sen juuriselleriraasteen kanssa, eli joudun jälleen odottelemaan kotiinpaluuta. 😛

  2. 6

    sanoo

    […] Muuten olin vähän laiskalla päällä, ja valitsin hyvin yksinkertaisen lisukelinjan – jääkaapin jämäjuurekset (punajuuria ja nauriita, mausteeksi sipulia ja valkosipulia) hitaasti uunissa haudutettuina. Ne toimivatkin ihanasti kinkun kastikkeen kanssa! Halusin myös tehdä waldorfin salaattia _minun makuuni_. Pidän waldorfin salaatista, mutta usein se on tehty minun makuuni liian makeaksi ja majoneesiseksi. Joskus olen nähnyt resepteissä jopa ananasta, hyihyi. Niinpä teinkin sitä nyt sitten reilulla juurisellerillä ja kastikkeeseen käytin kermaviiliä ja creme fraichea. Syksyllä tein hieman waldorfia muistuttavaa pähkinäistä omena-sellerisalaattia vuohenjuustolla/ilman. […]

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *