Helppo tiramisu on varma valinta

Onko sinulla sellaisia lempiruokia, joita tilaat aina ravintolassa kun siihen on tilaisuus, mutta et koskaan tee kotona koska et muka osaa tai se on liian hankalaa? Minulle tuollaisia ruokia ovat pitkään olleet tartar-pihvi, kampasimpukat, creme brulee ja tiramisu. Gluteenitonta tiramisua ei kuitenkaan usein löydy ravintoloiden listalta (edellinen kerta taisi olla Prahassa pari vuotta sitten, joten päätin että sen resepti on ottaa haltuun itse. Perinteisen tiramisun täytteen tärkeimpiä raaka-aineita ovat mascarpone, kananmunat ja marsala-viini, mutta minä päädyin lopulta tekemään vähän yksinkertaistetun version. Tämä helppo tiramisu sisältää munien sisään kermaa, ja alkoholisena mausteena toimii marsalan sijaan kahvilikööri, joka on usein helpommin saatavilla ja helpompi kuluttaa loppuun muussa ruoanlaitossa. Ei täysin perinteistä, mutta helppoa ja herkullista.

helppo tiramisu gluteenitonhelppo tiramisu gluteeniton

Helppo tiramisu

Leipävuokaan mahtuva annos, tuplaa resepti tarvittaessa

Täyte

  • 1 rs (250 g) mascarponea
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1/2-1 dl sokeria (oman maun mukaan!)
  • 3/4 dl Kahluaa tai muuta kahvilikööriä
  • Kaakaojauhetta kuorrutukseen

Keksit ja kahviseos

  • n. 100-150 g Savoiardi-keksejä (lady fingers, tarkka määrä riippuu keksien ja vuoan muodosta, joten kannattaa varata ainakin tarpeeksi. Gluteenittomia löytyy esim. Schäriltä)
  • 2,5 dl kylmää, vahvaa kahvia
  • Loraus vaahterasiirappia tai pari ruokalusikallista fariinisokeria

Notkista mascarpone haarukalla kulhossa ja sekoita sen joukkoon vispilän avulla kahvilikööri, vaniljauute ja sokeri. Lisää sokeria oman maun mukaan – myös likööri tuo täytteeseen makeutta. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Kääntele mascarpone varovasti kermavaahdon joukkoon, vältä turhaa vaivaamista. Tarkista että makeus on tässä kohtaa sopiva. Kumoa kahvi laakealle, syvälle lautaselle. Sekoita kahvin joukkoon tilkka vaahterasiirappia tai hieman fariinisokeria. Sokeri liukenee paremmin kun lisäät sen kahvin ollessa vielä lämmintä. Dippaa/pyöräytä savoiardi-keksit kahvissa yksi kerrallaan ja tee niistä ensimmäinen kerros vuoan pohjalle. Keksejä ei kannata uittaa kahvissa etteivät ne mene veteliksi. Levitä keksikerroksen päälle puolet kermaseoksesta. Tee kekseistä toinen kerros samaan tapaan ja levitä loput täytteestä keksikerroksen päälle. Tasoita pinta lastan tai nuolijan avulla. Viimeistele tämä helppo tiramisu siivilöimällä kaakaojauhetta sen päälle (ilman siivilää kaakaojauhe jää kokkareiseksi). Itse tykkään paksun kaakaojauhekerroksen tuomasta makukontrastista, mutta voit halutessasi jättää kerroksen myös ohuemmaksi. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Kurkkaa myös suolainen bravuurini vieraiden varalle: appelsiiniankka

Lisää reseptejä löytyy reseptihakemistosta.

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (3)
  1. Pahoittelut virheestä: tämä on varmasti hyvää, piti sanomani. 😅 Minna

    1. Haha, pikkukömmähdykset saavat vaan hymyn huulille. 😀 Kiva että resepti kiinnosti!

  2. Tämänkin varmasti hyvää! Menee testiin. 😊

    Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *