Paras tapa kuoria mango

IMG_3287

Kypsä mango on jotain taivaallisen hyvää. Sen kuoriminen ja pilkkominen ei ole kuitenkaan aina helppoa – iso kivi tulee vastaan ja mehukas, kypsä hedelmä lipsuu käsistä. Ennen käytin kuorimaveistä ja törmäsin juuri tuohon lipsumisongelmaan, herkullista hedelmää tuntui menevän hukkaan. Sitten Puerto Ricon lomallamme poikaystäväni opetti minulle uuden, loistavan tavan käsitellä mangoa. Tässä se tulee. 😉…

Lue lisää…

Viikon ruoka- ja treenipäiväkirja maaliskuulta

gluteeniton-puuro

Kirjoitin viime kuussa ensimmäistä kertaa blogiin ruokapäiväkirjan viikon ajalta, ja se herättikin kiinnostusta. Niinpä teinkin vastaavanlaisen päiväkirjan myös maaliskuulta. Tässä tarjoutuu siis tilaisuus kurkata miltä näyttää aktiivisesti liikkuvan ja kilpirauhasen vajaatoimintaisen gluteeniton ruokavalio. Kiinnitän muun muassa huomiota riittävään hiilihydraattien saantiin ja suosin aitoja raaka-aineita, mutta välillä arjen realiteetit, kuten kiire, tulee vastaan minullakin. Kirjoituksen lopussa vertaankin mikä…

Lue lisää…

Kolme menua pääsiäiseen – helppo, hieno ja harras

maidoton-sitruunapiirakka

Pääsiäisessä kivointa on, että ehtii viettämään aikaa ystävien ja läheisten kanssa. Aikaa löytyy niin ruoanlaitolle, kuin siitä nauttimiselle ja niinpä minun pääsiäiseeni mahtuukin yleensä monta hyvää ateriaa. 😉 Joko olet päättänyt millä pöytä pistetään koreaksi tänä pääsiäisenä? Viime vuonna tuli syötyä karitsan lisäksi muun muassa nyhtöankkaa ja nyhtöankkapitsaa. Niinpä kokosinkin kolme menuideaa tähän pääsiäiseen. Kaikki reseptit…

Lue lisää…

Miksi kotona on vaikea nukkua?

mittelspitz2

Monesti sanotaan että kotona on paras paikka nukkua. Minulla on hyvä sänky, pimeä makuuhuone ja kiinnitän huomiota rauhoittumiseen iltaisin. Silti minun on välillä vaikea nukkua nimenomaan kotona. Minussa on vähän työmyyrän vikaa ja touhuan muutenkin jatkuvasti jotain. Niinpä yksin kotona ollessani mietin jatkuvasti mitä sitä sitten tekisi ja mitä kaikkea huomenna pitää tehdä. Etenkin iltaisin ja…

Lue lisää…

Shamppanjan arvoiset hetket

shamppanja

Norrebro Summers-blogin Marjapilami pohti alkuvuodesta että ihmiset voi jaotella kahteen lokeroon: niihin, joille perusperjantai on riittävä syy poksauttaa shamppanjapullo auki, ja niihin, jotka säästelevät sitä erityisiin juhlatilaisuuksiin. Marjapilamin tavoin haluaisin kuulua tuohon ensimmäiseen ryhmään, mutta joudun tunnustautumaan herkkuhamsteriksi: minulta löytyy lähes aina kalliimpaa punkkua tai shamppanjaa, mutta ne saavat pölyttyä hyllyssä. Elämässä pitää kuitenkin olla…

Lue lisää…