Pääsiäisen ruokasuunnittelua ja TV-tärppi

Monet varmaan miettivät jo pääsiäisruokia, ja varaavat kaappiin murkinaa pyhäpäiville. Pääsiäisenä voi varata aikaa kokkailulle tai sitten mennä vain löysin rantein. Tällä kertaa minä kuitenkin vietän tämän päivän ja lauantain sitkeästi töissä, joten puoliso joutui vastuuseen pääsiäisen ruokahankinnoista. Hän muisti oitis ”kolmen K:n sääntöni”: kaupasta kannattaa aina tuoda kananmunia, kasviksia ja kermaa. 😉 Arkisin kummankin meistä kotonasyöminen (ja etenkin samanaikainen) on kovin satunnaista, mutta pyhien aikana ruokaa kuluu. Silloin onkin oiva tilaisuus valmistaa isompia annoksia ja suurempia lihanosia – sellaisia mitkä arkena meinaisivat jäädä jääkaappiin. Minun teki mieli kokeilla nyhtölammasta, mutta sen voisi tehdä ihan vain edullisesta pakastepaistista tuoreen sijaan. Paistia ei kuitenkaan vielä ole, joten eipä saada nyhtölammasta ainakaan huomenna. 😛 Ehkäpä ihan peruspaisti voisi olla vaihtoehto? Lisukkeeksi  voisi tehdä tsatsikia – minulla on tällä hetkellä himo siihen. 😉 Lisäksi poikaystäväni haaveili vähän hevosesta, mutta jää nähtäväksi mitä kaupasta löytyy. Minä esitin toiveeksi kalaa, mutta kaikki kelpaa jos minä olen vapautettu hommasta. Jää nähtäväksi mitä se mies sieltä kaupasta tuo. 😉

Ruoasta on aina kiva haaveilla. Jos nyt kuitenkin olisin itse kokkausvastuussa, niin olisin varmaan päätynyt karitsaan, vaikka kyllä se hevosenfileepihvikin olisi herkkua. Karitsan paahtopaisti on ehdottomasti yksi lempilihoistani. Aterian kylkeen kaupasta löytyy jo hyvää parsaa (kts. Parsan käsittely) ja juureksista rosmariiniporkkanat ja lohkolantut maistuvat monelle. Béarnaisekastike ja majoneesit ovat oivia kavereita parsalle, punaviinikastike ja kermainen valkosipulikastike puhuttelevat karitsaa. Muistutus: jos päädytte pakastekaritsaan (tai muuhun lihaan) niin muistakaa varata reilusti aikaa lihan sulattamiseen! Kilolle lihaa kannattaa varata ainakin se vuorokausi. Ja sitten vielä marinointiinkin olisi hyvä jäädä aikaa… Kunnolla muhinut karitsanpotkakin olisi ollut aika nannaa. Saanpahan nyt ainakin nyhtölammasta (jos kaikki menee suunnitelmien mukaan). 😉
Jälkkärinä perinteinen valinta on tietenkin pasha, mutta reseptihakemistosta löytyy toki muutakin. Itseäni himottaisi tällä hetkellä vähän paistettu mustikkajuustokakku, tai sitten kunnon mutakakku… Kiireettömänä pyhäaamuna voisi herkutella vaikkapa vohveliaamiaisella ja kotitekoisella lemon curdilla. Kevät saa ainakin minun mieleni halajamaan kaikkea keltaista. 😉 Banaanipannarit kookoskermavaahdolla olisivat superherkullinen paleovaihtoehto.
Mitäs muut meinaavat laittaa pääsiäispöytään?

Hyvän ruoan odottamisen lisäksi iloitsen siitä että MTV3:lla alkoi maanantaina uusi kausi Kaappaus kettiössä-sarjasta. Kyseessä on aivan mahta ohjelma, jossa ravintola Savoyn keittiöpäällikko Kari Aihinen korjaa perheidn ja pariskuntie ruokailutottumuksia. Aihinen on käytännönläheisellä ja lempeällä, mutta sopivan jämptillä asenteellaan ohjelman parasta antia. Hän osaa käsitellä niin aikuisia kuin lapsiakin, ja saa koko perheen mukaan järjestämään ruokailurutiineja paremmiksi. Einekset katoavat kaapista ja tilalle tulee aitoja raaka-aineita. Ruokaa ei enää heitetä roskiin, ja paketti jauhelihaa kaupan valmiilla jauhelihamausteella ja pussi pakasteranskiksia vaihtuvat lihapulliksi, uunijuureksiksi ja vihersalaatiksi. Perheen teinitkin lähtevät kokkaamiseen mukaan ja lapset kiinnostuvat ruoanlaitosta ja raaka-aineista. Kari Aihinen saa pienet (ja ei niin pienet lapset=aikuiset) maistamaan uusia makuja. Perhe toisensa jälkeen hän on saanut miellyttävällä asenteellaan vannoutuneet kasviksista kieltäytyjät maistamaan ja pitämään fenkolista, lantusta ja palsternakasta. Tämän viikon osassa ennen mitään muuta kuin makaronia syömätönta (kasviksista puhumattakaan) pikkutyttö söi jo toisena päivänä halukkaasti toisen lautasellisen kasvissosekeittoa. Paras kotimainen ruokaohjelma!

Kaappaus keittiössä, maanantaisin klo 20.00 MTV3:lla

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (5)
  1. Menuideat perinteiseen ja erilaiseen pääsiäiseen - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 18:10

    […] raikasta korianterilohta ynnä muuta – pääsiäinen 2015 Mitä pääsiäispöytään? Pääsiäisen ruokasuunnittelua ja TV-tärppi Pääsiäinen […]

  2. Sitruuna maustaa lammasta ja juustokakkua - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 17:16

    […] on sitten aika raportoida miten niissä Pääsiäisen ruokasuunnittelia ja TV-tärppi-kirjoituksessa pohtimieni pääsiäisruokien kanssa kävi. ? Niin siinä sitten kävi kaikesta […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *