Paahdetut maa-artisokat pihvin ja roquefort-kastikkeen kaverina

Loppiaisena pidin kerrankin vapaapäivän (toisin kuin jouluna) ja lähdin käymään mummini luona Forssassa. (Tai oikeastaan melkein vapaapäivän, kävin hoitamassa yhden pakollisen homman aamulla, mutta siihen meni vain 45 minuuttia.) Mies jäi kotiin pitämään lepopäivää, ja kun tulin takaisin, minua odotti herkkuillallisen uusinta: naudan sisäfileepihvi ja roquefort-kastiketta. Lisukkeita mies ei ollut juuri pohtinut. Lanttutikut ovat hyviä, mutta vaihtelu on kivaa. Lantun lisäksi jääkaapista löytyi edelleen äidiltä saatuja maa-artisokkia, ja koska ne toimivat niin kivasti juustofonduenkin kanssa, päädyimme paahtamaan niitä. Ohjeet pihvinpaistoon ja maailman parhaan kastikkeen, roquefort-béarnaisekastikkeen tekoon löytyy täältä. 😉

PAAHDETUT MAA-ARTISOKAT
500 g maa-artisokkia
1-2 rkl sitruunamehua tai vaaleaa balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria myllystä
(Tuoretta timjamia tai rosmariiniä)
Pese maa-artisokat huolellisesti (niitä ei kuorita, joten multaa ei kannata jättää). Pilko maa-artisokat tasaisen kokoisiksi paloiksi (pienimmät voi jättää kokonaisiksi tai halkasita). Pistä palat kulhoon, rouhi päälle suolaa ja mustapippuria, lisää sitruunamehu ja oliiviöljy ja sekoita huolellisesti. Levitä maa-artisokat leivinpaperilla peitetylle pellille ja paahda niitä uunissa 200 ⁰C asteessa noin 20-30 minuuttia (kypsennysaika riippuu palojen koosta), kunnes maa-artisokat ovat haarukalla kokeiltaessa pehmeitä.
Hävikistä herkuksi-vinkki:
Ylijääneen roquefort-kastikkeen voi tarjota esimerkiksi paistetun kanan kastikkeena.



Roquefort-kastike sai tarjoiluastiakseen Pietarissa asuneelta serkulta saadun, käsinmaalatun teekupin. 😉
Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *