Paahdetut kasvikset parmesaanilla tai pecorinolla

Pakastimeen oli taannoin tullut haudattua naudan flank steak eli kuvepaisti. Se pääsi sieltä ulos viime viikolla, kun kauppareissulle ei heti ollut aikaa ja hyllyssä oli sopivasti vajaa, marinointiin sopiva punaviinipullo. Kuve sai kylpeä marinadissa vanhan, hyvän ohjeen mukaisesti, mutta lisukkeeksi kokeiltiin jotain uutta. Kuinkas sattuikaan, lempilehdessäni Hesarissa oli muutama viikko sitten houkuttelevan kuulloinen parmesaanikasvisten resepti (jota tarjottiin kaiken lisäksi juuri punaviinimarinoidun flank steakin kanssa). Se päätyi kokeiluun, mutta tietyin muokkauksin. Minä nimittäin tuplasin ”herkkujen”, eli parmesaanin, pinjansiementen ja oliiviöljyn määrän suhteessa kasviksiin ja silloin niiden määrä oli juuri sopiva – ei lainkaan liikaa. Ihmettelen kuinka alkuperäinen resepti tuntui niin alakanttiin tehdyltä – 1 rkl oliiviöljyä on aika nafti määrä jos haluat levittää sen kahteen parsakaalin ja puoleen kiloon ruusukaaleja ennen uunissa paahtamista. Suosittelen itse käyttämiäni määriä. 😉 Mikäli välttää lehmänmaitotuotteita tai kaipaa vaihtelua, voi parmesaanin korvata kypsällä lampaanmaitojuustolla, pecorinolla (esim. pecorino romano tai pecorino staggionato). Tosi hyvää! 😉

PUNAVIINIMARINOITU FLANK STEAK – ks. resepti


Vinkki: halutessasi voit tarjota lisäksi kastikkeena kotitekoista, yrteillä maustettua majoneesia, se sopii niin flank steakin kuin kavistenkin kanssa!

PARMESAANI- TAI PECORINOKASVIKSET

1 parsakaali (400 g)
1 ps ruusukaaleja (400 g)
n. 2 rkl oliiviöljyä
Mustapippuria
2 rkl pinjansiemeniä
1/2 dl parmesaania tai pecorinoa raastettuna

Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla tai uunissa leivinpaperilla peitetyllä pellillä 225 ⁰C asteessa.
Huuhtele kasvikset. Siisti ruusukaalit leikkaamalla niistä kannat ja poistamalla tarvittaessa uloimmat lehdet. Puolita ruusukaalit pystysuunnassa. Irrottele parsakaalista kukinnot ja halkaise ne. Voit kuoria ja pilkkoa myös parsakaalin varren. Nosta kaalit kulhoon, rouhi päälle mustapippuria, lisää öljy ja sekoita niin että öljy ja mustapippuri peittävät kaalit tasaisesti. Erillistä suolaa ei minun makuuni tarvittu, juusto tuo kuitenkin oman suolansa ruokaan. Levitä kasvikset leivinpaperilla peitetylle pellille leikkuupinta ylöspäin. Paahda kasviksia uunissa 225 ⁰C asteessa 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä. Siirrä kavikset sopivaan tarjoiluvuokaan ja levitä päälle raastettu juusto. Peitä kasvikset foliolla ja anna niiden levätä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele ripottelemalla päälle paahdettuja pinjansiemeniä.

Näitä tehdään toistekin! 🙂

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *