Paahdettua myskikurpitsaa granaattiomenalla ja korianterilla

Entinen kämppikseni tuli kyläilemään viikonloppuna. Tavoistani poiketen en ollut suunnitellut etukäteen mitä ruokaa hänelle tarjoaisin, joten päädyin ideoimaan lennossa reseptejä kaapista löytyvistä raaka-aineista. Illalliseksi söimme mausteisia lihapullia, tsatsikia ja paahdettua myskikurpitsaa granaattiomenalla ja korianterilla. Etenkin lisuke yllätti niin positiivisesti että resepti piti pistää heti jakoon! 😉 Lihapullat syntyivät summamutikassa (naudanjauhelihaa, mausteiksi meni ainakin suolaa, mustapippuria, juustokuminaa, paprikaa, valkosipulia, muskottipähkinää, orgeanoa…. uunissa 200 C asteessa noin 15 minuuttia ja valmista), mutta jos haluat tehdä vähän harkitumpaa työtä, tutustu ihmeessä lammaskoftien reseptiin. Ne ovat superherkullisia, ja sopivat erinomaisesti tsatsikin ja paahdetun kurpitsan kanssa!

Lisää niin makeita kuin suolaisiakin kurpitsaresepteitä löytyy Kauden parhaat kaali- ja kurpitsareseptit-kirjoituksesta!

lihapullat-ja-tsatsiki

paahdettu-myskikurpitsa-korianteri-granaattiomena

PAAHDETTU MYSKIKURPITSA GRANAATTIOMENALLA JA KORIANTERILLA

1 keskikokoinen myskikurpitsa
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Oliiviöljyä

Viimeistelyyn:
½ ruukkua tuoretta korianteria silputtuna
½ granaattiomenan siemenet

Kuori myskikurpitsa ja poista siitä siemenet ja niitä ympäröivät rihmat huolella – ne saattavat maistua kitkerältä. Leikkaa kurpitsa reiluhkoiksi kuutioiksi. Siirrä palat kulhoon ja rouhi niiden päälle suolaa ja mustapippuria, lorauta lopuksi päälle oliiviöljyä ja sekoita huolella, jotta kurpitsat peittyvät kauttaaltaan kevyesti öljyllä ja mausteita. Levitä kurpitsakuutiot yhdeksi kerrokseksi leivinpaperilla peitetylle pellille. Paahda paloja uunissa 30-40 minuutta palojen koosta riippuen – kunnes niissä on haarukalla kokeiltaessa vielä hieman vastusta, mutta sopivat pureskeltavaksi. Ripottele korianteri ja granaattiomenansiemenet kurpitsapalojen päälle ennen tarjoilua.

Katso täältä vinkki granaattiomenan siemenien irrottamiseen!

tsatsikiTsatsikin resepti löytyy täältä

Follow my blog with Bloglovin

Kommentit
    • 1.1

      siiri sanoo

      Niinpä! Jotenkin kurpitsa on suomalaisilla vähän hukassa. Oma äitini on aina kokannut kurpitsapiirakkaa, mutta yleensä kun kavereiden kanssa tulee puhetta siitä ei kenelläkään ole tapana valmista sitä. 😮 Maku on kuitenkin miellyttävä ja sopii monen suuhun…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *