Paahdettu kurpitsasalaatti pekaanipähkinöillä

03kurpitsasalaatti3

Herkuttelu uuden vuoden paahtopaistillamme jatkui uusin lisukkein. Viimeksi söimme sitä herkullisten hasselbackan piparipunajuurten kanssa, ja nyt se sai kaverikseen paahdettua kurpitsasalaatia pekaanipähkinöillä. Salaatin inspiraationa oli Helsingin sanomien paahdettu kurpitsa-vuohenjuustosalaatti.

03kurpitsasalaatti1

03kurpitsasalaatti2

PAAHDETTU KURPITSASALAATTI PEKAANIPÄHKINÖILLÄ

500 g oranssia kurpitsaa (esim. hokkaido-tai myskikurpitsa)
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Chilimaustetta
Maukasta salaattia (esim. vuonankaalia, babypinaattia tai rucolaa)
1 dl pekaanipähkinöitä

Kastike: 
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
2 tl juoksevaa hunajaa
Suolaa

Poista kurpitsasta kuoret, halkaise se ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa haluamasi kokosiksi lohkoiksi. Siirrä kurpitsat uunivuokaan tai leivinpaperilla peitetylle pellille, rouhi päälle suolaa ja mustapippuria ja ripottele chilimaustetta niin että mausteita leivää kaikkialle. Lorauta päälle oliiviöljyä ja sekoita. Paahda kurpitsapaloja uunissa 225˚C asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna kurpitsojen jäähtyä hetki. Huuhtele ja tarvittaessa pilko sillä aikaa salaatti, ja valmista kastike. Tee salaattisekoituksesta kerros tarjoilastian pohjalle, levittele päälle kurpitsalohkoja ja ripottele pähkinöitä. Voit lisätä kastiketta valmiiksi salaatin päälle, tai tarjota kastikkeen erikseen.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *