Onnistunutta maustamista Cantina Aztecassa

Kävimme poikaystäväni kanssa syömässä illallista Cantina Aztecassa. Hänelle se on tuttu paikka, ja ruoka on aina ollut mieleen. Häneltä olenkin saanut kuvan että annokset eivät olisi pelkästään hyviä, vaan erottuisivat nimenomaan maullisesti perustarjonnasta. Menu on aina vaikuttanut minustakin kiinnostavalta, ja nyt pääsin sitten minäkin viimein testaamaan mitä ravintolalla oli tarjota. 🙂

Söin vähän aikaa sitten Oulussa vieraillessani (kts. Illallinen Pannussa ja oopperaa Oulussa) ensimmäistä kertaa etanoita, ja niihin tutustumista pitikin jatkaa heti – Aztecan listalta löytyi alkupalaetanat manchegolla. (Lampaanmaitojuusto manchego on yksi juustosuosikeistani.) Tilasimme alkupalopista jaettavaksi manchego-juustokuorrutetut etanat chorizovoilla, paistettua halloumi-juustoa ja kaktushilloketta, sekä 12 kk kypsytettyä manchego-juustoa chili-viikunasiirapissa ja mango-papusalsaa. Sekä etanat että halloumi olivat erinomaisia. Manchegon kanssa ei ollut pihistelty etana-annoksessa ja halloumi oli hyvin paistettua. 🙂 Manchego-papusalsa annos ei sen sijaan maistunut juuri miltään. Juusto oli hyvin mietoa, enkä olisi sitä manchegoksi tunnistanut, enkä oikeastaan bongannut salsasta mangoa tai erottanut siirapista chiliä tai viikunaa.

04azteca1
Caracoles con manchego

04azteca2
Queso con cactus & Queso con higo

Pääruokalistalta olisi löytynyt vaikka mitä kiinnostavaa. Monessa annoksessa perinteinen peruna oli korvattu bataatilla, ja kaikissa annksissa oli käytetty kiinnostavia kastikkeita (vadelma-lakritsi-, vanilja-punaviini-, lime-kookoskastiketta, salsa verdeä..). Päädyimme kumpikin tilaamaan pääruoaksi picanha-annokset, eli siivutettua härän picanhapaistia, bataattilankkua tomaatti-tapenadella, kasviksia ja viherpippuri-voi- ja vanilja-punaviinikastiketta. Se annos olikin sitten makuja täynnä! Kastikkeista ei todellakaan puuttunut makua – vanilja-punaviinikastike oli paksua ja maukasta, ja viherpippurikastike oli kunnolla pippurinen (muttei liian!). Oli myös ihanaa, että kastikkeita oli reilusti – niukka kastikkeen määrä on ikävää. Itse liha oli maukasta ja erittäin mureaa. Lisukekasviksetkin tekivät vaikutuksen. Makea bataatti sopi erinomaisesti kermaisen pippurikastikkeen kanssa, ja vihreät pavut olivat ihanan rapeita! Kasvisten joukossa oli myös fenkolia sopivassa suhteessa. Makukokonaisuus oli monipuolinen ja herkullinen kokonaisuus, mikään ei lyönyt muiden yli. 🙂

04azteca3
Picanha

Cantina Aztecasta jäi ehdottomasti hyvä fiilis, ihanaa että mausteiden kanssa ei oltu arasteltu! Täällä tulee varmasti käytyä toistekin. 🙂

Cantina Azteca Mexican Bar & Grill
Eerikinkatu 8, Turku

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Se on jännä noiden etanoiden kanssa, että kun kerran niiden makuun pääsee niin niitä sitten himottaa tilata aina vaan uudestaan…

  2. 2

    sanoo

    Joo! Olen yleensä innokas kokeilemaan uusia ruokia, mutta etanoihin tutustumiseen kesti. Ei siksi, että ajatus olisi ollut epämiellyttävä – ei vaan koskaan tullut mieleen. Kiinnostus heräsi vasta poikaystävän etanarakkauden myötä, ja hyvä että hän sai ne nyt minullekin tutuiksi. 😉

  3. 3

    sanoo

    […] Mami muistutti minua toisesta turkulainen listatähtönen on Tintå, jonka viineihin on tullut tutustuttua, mutta ruoka on vielä testaamatta. Turussa hyvästä illallisesta haikailevan kannattaa kurkata myös kirjoitukseni Onnistunutta maustamista Cantina Aztecassa. […]

  4. 6

    sanoo

    […] sai lahjaksi lahjakortin mieliravintolaansa Cantina Aztecaan (ks. kirjoitukseni käynnistä siellä) ja yhteiseksi iloksi ja kulhovajettamme helpottamaan tuli pari muumikulhoa. Minulle on tulossa […]

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *