Omenoilla ja pähkinöillä täytetty viiriäinen

Olen keittiössä ja
ruokapöydässä kohtuullisen kokeilunhaluinen. Kaupasta mukaani tarttuu aina
tilaisuuden tarjoutuessa uusia eläimiä ja ruhonosia, ja nyt vuoroon sattui
viiriäinen. En ole ikinä ennen edes syönyt viiriäistä, joten mitä siitä tekisi?
Löysin onneksi nopealla googlettamisella Epicuriouksen sivuilta mitä parhaimmin
sesonkiin sopivan reseptin – omenoilla ja pekaanipähkinöillä täytetyn viiriäisen. Pienillä muutoksilla siitä tuli minun käsiini sopiva, ja lautasella
lopputulos oli mitä maukkain. Viiriäisen liha oli maukasta ja mehevää – vähän kuin
ankkamaisempi versio kanasta. Kun vaan joku vielä opettaisi miten kokonaisesta
viiriäisestä saa parhaiten kaiken irti lautasella. 😀

Lautanen on vanhaa Arabiaa,
kirpparilöytö keväältä
OMENOILLA JA PÄHKINÖILLÄ TÄYTETTY
VIIRIÄINEN
1-2 annosta, moninkertaista
syöjien määrän mukaan
2 kokonaista viiriäistä
Paistinarua
Täyte:
3 pientä, kotimaista omenaa
1 pieni keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
¾ tl kuivattua timjamia
1 tl dijonsinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl saksanpähkinöitä tai
pekaanipähkinöitä
Suolaa
Mustapippuria
Voita paistamiseen
Vinkki: Keksin
jälkeen päin että viiriäiset voisi vielä ennen paistamista kääriä pekoniin tai
ilmakuivattuun kinkkuun! 😉
Huuhtele viiriäiset vedellä
ja kuivaa ne talouspaperilla. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria
sisusonteloa unohtamatta. Hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi.
Kuullota ne pehmeiksi voissa paistinpannulla. Lisää omenat ja jatka
kuullottamista kunnes ne ovat pehmenneet. Rouhi saksanpähkinät ja lisää ne
omena-sipuliseokseen. Mausta paistos timjamilla, dijonsinapilla, hunajalla,
suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi täyte lintujen sisään ja solmi lintujen
koivet niin ettei täyte pääse karkaamaan lintujen sisältä. Ruskista linnut
kauttaaltaan voissa paistinpannulla. Siirrä linnut uunivuokaan ja jatka
kypsentämistä uunissa 200 C asteessa 10-15 minuuttia. Viiriäisen voi ankan
tapaan tarjota hieman roseena. Nauti haluamasi kasvislisukkeen kanssa. Minulla
oli höyrytettyjä vihreitä papuja voilla, mutta myös esimerkiksi lanttutikut tai
uunijuurekset soipisivat varmasti erinomaisesti!
Samankaltaisia reseptejä:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *