Oliiviriiniä leivälle

Voi leivän päällä on parasta, mutta jääkaappikylmä voi ei aina oikein halua levittyä. Margariineihin ja keinorasvoihin en koske, joten olen ruvennut tekemään itse oman levitteeni voista ja oliiviöljystä.
26oliiviriini4
OLIIVIRIINI
1 osa normaalisuolaista voita
0,5 – 1 osa kylmäpuristettua oliiviöljyä
Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Kun voi on pehmeää, lisää oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi. Laita seos jääkaappiin. Sekoita toistamiseen kun seos on hieman kovettunut.
26oliiviriini126oliiviriini2
Pidän oliiviöljyn mausta, mutta jos se ei ole oma suosikkisi, niin etsi mieto öljy. Oliiviöljyn määrää on myös varaa jättää hieman tätä pienemmäksi. Minulla voi ja öljy eivät ole koskaan ruvenneet erottumaan toisistaan jääkaapissa. Seos myös säilyy yllättävän hyvin! Edellistä satsia tuli syötyä useampi kuukausi. Valmistus on kuitenkin niin helppoa että annoskoossa voi hyvin pysyä kohtuudessa. 😉

Kommentit
  1. 1

    Hanna sanoo

    Hei, äitini tekee myös levitteen itse, hän käyttää öljynä Kalamata- oliiviöljyä, se on sopivan mietoa. Sekaan voi laittaa myös hieman vettä sekä karkeaa merisuolaa, on hyvää 😛

  2. 2

    sanoo

    Kuullostaa hyvältä. 🙂 Itse olen saanut myös joskus voi-vesi-öljy-levitettä unikonsiemenillä. Siemenet olivat hauska lisä. Vesi kuulemma saattaa ruveta erottumaan pidemmän päälle.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *