Nyyttäriläksiäiset

Yksi meistä tytöistä lähtee kesäksi ulkomaille töihin, ja viime viikonloppuna vietettiin hänen läksiäisiään. Siitä ei tosiaan ole edes kahta viikkoa kun pohdin Lasipalatsin iltalaattibuffet ja mietteitä ystävyydestä-kirjoitukssessani ystävyyttä ja etäisyyksiä. Elämme nyt ystävieni kanssa sellaista aikaa että aina on joku jossain maailmalla, mutta minkäs teet. Lähtöä ennen tuppaa kiire aina yllättämään (muistan tämän hyvin viime kesältä, jolloin olin itse lähdössä Hollantiin vaihtoon), ja niinpä emännän taakkaa helpotettiin hoitamalla tarjoilut nyyttärihenkeen. Kaikki toivat paikalle jotain ilman sen kummempaa koordinointia, ja lopputuloksena oli oikein onnistunut illallinen.

26laksiaiset4

26laksiaiset2

26laksiaiset

26laksiaiset3

Emäntä oli tehnyt mozzarella-tomaattisalaattia ja yrttivoipatonkia, itse toin leipäjuustoa ja eräs toinen ruisnappeja, aurajuustoa ja creme fraichea. Aurajuustosta ja creme fraichesta syntyi yllättävän koukuttava, herkullinen tahna (kuulemma ystäväni äidin hätävara ;)). Todella yksinkertaista ja todella hyvää. Niiden lisäksi oli vielä viinirypäleitä ja jälkkäriksi jäisiä, kotimaisia marjoja ja lämmintä kinuskikastiketta. Näin helpolla voi saada kelpo illallisen viidelle.

Sitten taas nähdään kun ollaan samassa maassa, ihanaa kesää ja loistavaa kokemusta ystäväiseni! 😉

Kommentit (1)
  1. Leikkauksesta toipuminen, osa 2: Toipilaan ruokapäiviä ja parantava puuro | Pilkettä
    28.5.2014, 05:52

    […] ← Nyyttäriläksiäiset May 28, 2014 · 5:41 am ↓ Jump to Comments […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *