Nopea raparperipuuro ja kootut raparperireseptit

Facebook on viime aikoina ollut täynnä huuteluita raparperireseptien perään. Ei mikään ihme, sillä kun raparperiä on, sitä todellakin ON. Yksi puska tuntuu useimmiten pitävän pari perhettä ja naapuritkin raparpereissä. 😀 Itsellänikin on tästä kokemusta, sillä äitini on aina ollut innokas kasvimaaviljelijä, ja raparperia on aina riittänyt yli tarpeenkin. Mikäs siinä, minä olen aina pitänyt raparperistä. Äidin raparperiklassikkoja olivat raparperipiirakka, – keikauskakku ja -kiisseli, sekä hieman myöhemmin keksitty, mahtava raparperi-inkiväärihillo. Itse kehitin raparpereistä ensiksi viljattoman piirakan, ja sen jälkeen keksin, että siitä syntyy taivaallista herkkua pannulla kookosmaidon ja leipäjuuston kanssa. Jälkimmäinen on yksi kesäisitä aamiaissuosikeistani! Ja täytyy sanoa (sori, äiti), että mansikka-raparperipiirakkani on varmaan paras raparperipiirakka ikinä. Myöhemmin lähdin laajentamaan raparperikokeilujani suolaisiinkin ruokiin, ja raparperichutney sekä raparperikaritsanpotkat todistivat sen toimivan hyvin muuallakin kuin jälkiruoissa. Hyvin monipuolinen raaka-aine siis. 🙂

Kokosin tähän nyt listan tähänastista raparperiresepteistä, jotta jatkossa raparperin hyödyntäminen keittiössä kävisi entistä helpommin. Tarkoitukseni on lisätä tähän postaukseen jatkossa myös myöhemmin kehitellyt/testatut raparperireseptit, jotta ne löytyisivät sitten helposti yhdestä paikasta. 😉 Lukijat saavat myös mieluusti linkitellä omia suosikkiraparperireseptejään kommenttikenttään! 🙂

raparpericrumble 058-modified2Raparpericrumble on gluteeniton herkku

Raparperireseptit

Päivitetty 5.6.19 – uudemmat reseptit löytyvät raparperi-tagin takaa

Kaikki nämä reseptit ovat viljattomia, osa on LCHF (sisältävät maitotuotteita) ja osa paleoruokavalioonkin sopivia (ilman maitotuotteita). Esimerkiksi raparperipiirakka 1 sisältää rahkaa, kun taas mansikka-raparperipiirakasta saa helposti maidottoman kun käyttää pohjassa voin sijaan kookosöljyä. 😉

27raparperipuuroRAPARPERI-CHIAPUURO/-VANUKAS

  • 1 raparperin varsi
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2-3 rkl chiansiemeniä
  • Kanelia
  • Steviatippoja tai muuta makeutusta maun mukaan
  • (Ripaus suolaa)

Pilko raparperi ohuiksi siivuiksi ja pistä palat mikron kestävään (keraamiseen) kulhoon. Mikrota paloja noin kaksi minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna puuron turvota vähintään 10 minuuttia, nauti sitten.

Lisää reseptejä löytyy reseptihakemistosta.

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (12)
  1. Minnea/Minnean muruja
    26.5.2018, 21:30

    Kiitti näistä! Meilläkin raparperia pukkaa niin paljon, että hyvät reseptit on aina tervetulleita 🙂

    Minnea
    http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja

    1. Jee, hyvä että tuli tarpeeseen. 🙂 Halusin tehdä tällaisen kokoelmapostauksen etteivät reseptit eri vuosilta vain haihtuisi arkistoihin. 😉

  2. Kerroschiavanukas mansikoilla ja vaniljalla on paras aamupuuro
    13.9.2017, 13:24

    […] Appelsiini-marjachiahilloJouluinen chiavanukasKirsikkachiavanukasLime-kookoschiavanukasMangopuuro Mansikka-inkiväärichiavanukasMarjachiahillo Mokkachiavanukas ProteiinivispipuuroRaparperi-chiapuuroRaparperi-mansikkachiahilloSiemennäkkäriVadelmachiahillo […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *