Nyt niitä OIKEITA blinejä

Lukioaikana muodostunut tyttöporukkani on pysynyt hienosti kasassa vuodesta toiseen. Ihmiset ovat muuttaneet toisiin kaupunkeihin, opiskelemaan, olleet vaihdossa ja töissä ulkomailla, mutta tytöt on ja pysyy. Joukkomme venäläisvahvistus on päivitellyt suomalaisia blinejä niin pitkään muistan. Eivät blinit ole mitään paksuja pikkupannareita, vaan isoja lättyjä! Olemme puhuneet pitkään että joku kerta hänen poikaystävänsä tarttuu paistinpannuun ja näyttää meille millaisia blinit oikeasti ovat ja nyt vihdoin parin vuoden jälkeen homma oikeasti tapahtui! 😀

venäläinen-ruokaIllan teema näkyi astioissakin

Ilta oli tehty viimeisen päälle: isäntäväellä oli asianmukainen pukeutuminen ja taustalla soi venäläinen iskelmä. Alkupalapöydässä oli hapankaalia, suolakurkkuja, marinoituja kirsikkatomaatteja, juustoa ja leikkeleitä. Blineistä tehtiin ensiksi useampi suolainen kierros kirjolohen- ja siianmädillä, kylmäsavulohella, punasipulilla ja smetanalla, ja sen jälkeen herkuteltiin makeilla blineillä, jotka saivat seurakseen rahkaa, vadelmahilloa ja kondensoitua maitoa. Kinuskimainen kondensoitu maito olikin hitti!

blini-ilta1 venäläinen-ilta

Perinteiseen blinitaikinaan tulee vehnäjauhoja, tattarijauhoa, munia ja piimää. Minun gluteenittomuuden takiani koko kestit järjestettiin kuitenkin vaaleilla Jytte-jauhoilla (pääraaka-aineina maissijauho, perunatärkkelys ja täysjyväriisijauho)). Ilahdun aina ihan hirveästi kun ateria onnistutaan viettämään kaikkien osalta samoilla pöperöillä vaikka minä olen mukana. 😉 Onhan se aina eri kuin että yhdellä on joku spesiaaliannos. Isäntäpariskunta oli tutkaillut kaupassa erilaisia gluteenittomia lettujauhoseoksia, mutta suurimmassa osassa oli kauraa, joka ei kuulemma oikein sovi blineihin. Vaaleat Jytte-jauhot toimivatkin maultaan erinomaisesti!

jytte-jauho gluteenittomat-blinit

PAVELIN BLINIT GLUTEENITTOMINA

3 kananmunaa
1-2 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 dl + 3 dl maitoa
220 g vaaleita Jytte-jauhoja
1 rkl öljyä

Öljyä tai voita paistamiseen

Sekoita kananmunat, suola ja sokeri keskenään tasaiuseksi massaksi. Lisää joukkoon 2 dl maitoa ja sekoita. Sekoita sen jälkeen taikinaan jauhot. Viimeiseksi lisätään loput 3 dl maitoa sekä öljy. Taikinan kuuluisi olla smetanamaisen paksua ja hieman sitkeää, mutta levitä tasaisesti pannulle. Kuumenna rasva pannulla ja paista noin kauhallinen taikinaa kerrallaan ohuena lettuna – taikinan kuuluu levitä pannulle tasaisesti. Paista lettu keskilämmöllä, laske lämpöä jos pannu tuntuu liian kuumalta. Käännä lettu kun neste on haihtunut.

PS. Vuohelan herkulta löytyy löytyy Farina gluteeniton tattari- ja riisijauhoinen blinijauhoseos! Asiantuntijoideni arvion perusteella se tosin on tarkoitettu sellaisiin paksuihin blineihin, joiden tekemiseen käytetään yleensä piimää. 😉

Edellinen kirjoitukseni: Gluteeniton proteiinipasta

Lisää lettu-, pannari- ja vohvelireseptejä:
Banaani-avokadopannukakku (ekstraproteiinilla)
Banaani-saksanpähkinäpannukakku (ekstraproteiini)
Banaanipannarit (kahden raaka-aineen pikkuletut)
Kookospannari (”paras peruspannari” ei kookoksinen, ekstraproteiinipannari)
Letut
Munaton proteiinipannari
Savuporo-juustopannukakku
Uunipannukakku (todella ruokaisa)
Vohvelit 1
Vohvelit 2
Vohvelit 3 (tälläkin kertaa käytetty resepti)

Kommentit
  1. 1

    Pasi sanoo

    Yhden näkemyksen mukaan pienet paksut on tsaarinaikaisia alkuperäisiä. Että nykyvenäläiset plätyt ovat muunnos niistä. Tiedä häntä…

    Kokemukseni mukaan pelkästä tattarijauhosta saa hyvän rakenteen kun tekee juuren ja antaa sen porista yön yli.

    • 1.1

      siiri sanoo

      Mielenkiintoista! 🙂 Kukakohan tietäisi sen totuuden sitten… Kumpikin versio on kyllä herkkua.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *