Napue Gin & Tonic – suomalaisten ylpeys
Voi sitä hypeä kun etelä-pohjanmaalaisen Kyrö Distilleryn Napue-gin julistettiin pari vuotta sitten kansainvälisellä tasolla parhaaksi giniksi gin toniciin. Vuonna 2015 Napue äänestettiin the International Wine & Spirit Competitionissa (IWSC) parhaaksi giniksi gin toniciin , ja vuonna 2016 palkinto tuli San Francisco World Spirit Competitionin premium-ginien sarjasta. Suomi mainittu – torille! Mutta vitsit sikseen, Napue gin tonic on kehunsa ansainnut. Napue gin on ruispohjainen ja sen maustamiseen on käytetty muun muassa mesiangervoa, tyrniä, karpaloita ja koivunlehtiä – kuin kesäaamu sateen jälkeen metsäniityllä! Rukiista huolimatta Napue gin on valmistusmenetelmänsä ansiosta gluteeniton. 😉
Tutuimmaksi Napue gin on tullut useimmille kilpailumenestyksensäkin takia gin tonicissa. Gin tonic rakentuu tonic-veden ja ginin varaan, mutta sillä on vaikutusta mikä tonic ja mikä gin on käytössä. Gineille löytyy omat tonic- ja lisukesuosituksensa. Esimerkiksi Bombay Sapphire-ginille, joka on yksi maailman merkittävimmistä ginibrändeistä, suositellaan Fever Treen tonicia ja limeä. Se palkittu Napue gin tonic kuuluu tehdä Fever Treen tonic-vedellä ja maustaa karpaloilla ja rosmariinilla. Eikö kuulostakin ihanan raikkaalta? Sitä se onkin. Raikas, metsäinen ja suomalaisen marjaisa. Ei ihme, että Napue gin tonic on noussut omaksi käsitteekseen ja sitä saa jokaisesta itseään kunnioittavasta baarista.
Napue gin tonic maistuu, vaikka parhaat terassikelit antavat vielä odottaa itseään
NAPUE GIN & TONIC
- Jäitä
- 4 cl Napue giniä
- 12 cl Fever Tree Indian tonicia
- Rosmariininoksa
- Kotimaisia karpaloita
Täytä lasi jäillä, mittaa lasiin gin ja kaada päälle tonic-vesi. Viimeistele juoma rosmariininoksalla ja karpaloilla. Nauti!
Minulla liittyy gin & toniciin paljon lämpimiä muistoja. Olen pitkään määritellyt itseni lähinnä viini-ihmiseksi: siidereitä menee maksimissaan yksi eikä sekään kovin usein – ei vaikka olisi kuinka kuiva, ja vaikka tykkään greipistä, ei lonkerokaan maistu. Niinpä gin & tonic on ollut pitkään se ainoa cocktail, jonka olen voinut tilata turvallisin mielin. Se maistuu eikä ole liian makea. Myöhemmin suosikkicoktailieni listalle ovat päätyneet myös Moscow Mule ja mojito.
Gin & tonicin ystävän kannattaa kokeilla myös aikuisten mehujäitä, Gin & Tonic-mehujääpuikkoja. 😉
Raikas moscow mule on toinen suosikkicocktaileistani
Eikä pidä unohtaa mojitoa 😉
Lista blogin cocktail-resepteistä löytyy reseptihakemistosta.
Seuraa blogia:
[…] Napue Gin & Tonic – suomalaisten ylpeys – Pilkettä | Lily – Napue gin tonic maistuu, vaikka parhaat terassikelit antavat vielä odottaa itseään. NAPUE GIN & TONIC. Jäitä; 4 cl Napue giniä; 12 cl Fever Tree Indian tonicia; Rosmariininoksa; Kotimaisia karpaloita; Täytä lasi jäillä, mittaa lasiin gin ja kaada päälle tonic-vesi. Viimeistele juoma rosmariininoksalla ja karpaloilla. Nauti! Minulla. […]
[…] Napue Gin & Tonic – suomalaisten ylpeys Moscow Mule – limen ja inkiväärin täydellinen liitto Mojito – syystäkin suosittu rommicocktail […]