Napue Gin & Tonic – suomalaisten ylpeys

Voi sitä hypeä kun etelä-pohjanmaalaisen Kyrö Distilleryn Napue-gin julistettiin pari vuotta sitten kansainvälisellä tasolla parhaaksi giniksi gin toniciin. Vuonna 2015 Napue äänestettiin the International Wine & Spirit Competitionissa (IWSC) parhaaksi giniksi gin toniciin , ja vuonna 2016 palkinto tuli San Francisco World Spirit Competitionin premium-ginien sarjasta. Suomi mainittu – torille! Mutta vitsit sikseen, Napue gin tonic on kehunsa ansainnut. Napue gin on ruispohjainen ja sen maustamiseen on käytetty muun muassa mesiangervoa, tyrniä, karpaloita ja koivunlehtiäkuin kesäaamu sateen jälkeen metsäniityllä! Rukiista huolimatta Napue gin on valmistusmenetelmänsä ansiosta gluteeniton. 😉

Tutuimmaksi Napue gin on tullut useimmille kilpailumenestyksensäkin takia gin tonicissa. Gin tonic rakentuu tonic-veden ja ginin varaan, mutta sillä on vaikutusta mikä tonic ja mikä gin on käytössä. Gineille löytyy omat tonic- ja lisukesuosituksensa. Esimerkiksi Bombay Sapphire-ginille, joka on yksi maailman merkittävimmistä ginibrändeistä, suositellaan Fever Treen tonicia ja limeä. Se palkittu Napue gin tonic kuuluu tehdä Fever Treen tonic-vedellä ja maustaa karpaloilla ja rosmariinilla. Eikö kuulostakin ihanan raikkaalta? Sitä se onkin. Raikas, metsäinen ja suomalaisen marjaisa. Ei ihme, että Napue gin tonic on noussut omaksi käsitteekseen ja sitä saa jokaisesta itseään kunnioittavasta baarista.

napue-gin-tonicNapue gin tonic maistuu, vaikka parhaat terassikelit antavat vielä odottaa itseään

NAPUE GIN & TONIC

Jäitä
4 cl Napue giniä
12 cl Fever Tree Indian tonicia
Rosmariininoksa
Kotimaisia karpaloita

Täytä lasi jäillä, mittaa lasiin Napue gin ja kaada päälle tonic-vesi. Viimeistele juoma rosmariininoksalla ja karpaloilla. Nauti!

Edellinen kirjoitukseni: Vuosi omassa kodissa – ensiasunto ASP-lainalla

turku-martti

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *