Mustikkaskonssi pullanhimoon (maidoton/paleo)

Tässä on nyt vaihteeksi maidoton/paleo-resepti. 🙂 Mustikkaskonssista tuli herkullinen ja mehevä. Kardemumman ansiosta tästä lähti aivan taivaallinen pullantuoksu, ja makukin oli ihana mustikkapulla! 😉

04skonssi2

MUSTIKKASKONSSI

1 kananmuna
1 dl mantelijauhoa
1 rkl kookosjauhoa
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 tl jauhettua kardemummaa
tilkka vaniljauutetta
1,5 dl mustikoita
Päälle mantelirouhetta ja/tai -lastuja

Sekoita ainekset mustikoita lukuunottamatta keskenään. Lisää lopuksi mustikan, sekoita kevyesti ja muotoile taikinasta leipänen leivinpaperilla peitetylle pellille. Tee leipään kevyesti risti kostealla veitsellä, näin se on helppo jakaa valmiina. Ripottele päälle mantelit. Paista uunissa 200˚C asteessa 10 minuuttia.
Tarjoile mieluusti kermavaahdon kanssa!

Mustikat toivat minun suuhuni aivan tarpeeksi makeutta. Käyttämäni mustikat olivat sulia, melko vetisiä pakastemustikoita – siitä näin mahtava väri. 😀 Jos moinen ei kuitenkaan ole tavoitteesi, käytä kiinteitä tuoreita mustikoita tai jäisiä mustikoita.

04skonssi1

Käyttämäni vaniljauute on Iherbistä tilattu Flavorganics Organic Vanilla Extract. Kirjoitin siitä aiemmin viskitryffeli-postauksessani. Ensimmäisestä Iherb-tilauksesta alennusta koodilla IRI825.

Idea reseptiin mariasfavoriter-blogista.  Alkuperäisessä reseptissä oli banaania ja vähemmän mustikoita.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Kiitos, palautetta on aina kiva kuulla! 🙂 Ensimmäinen ajatus itselläni tämän skonssin syömisen jälkeen oli että näitä rupean syömään aina – rakastan kardemummaa ja marjoja. 😀

  2. 3

    Anski sanoo

    Hei! Mulla ei valitettavasti ole kardemummaa kaapissa, asun ulkomailla ja taalta on hankala loytaa sita 🙁 oisiko antaa vinkkeja mita laittaa sen sijaan? ripaus kanelia? pelkastaan vaniljaa? vai onko kardemumma tassa reseptissa 'se juttu' mita ei kannata jattaa pois?

  3. 4

    sanoo

    Kardemumman ansiosta skonssin maku muistutti niin pullaa (kardemumma kun on se perus "pullamauste"), mutta hyviä skonsseista tulee ilmankin. 🙂 En usko että kanelistakaan on haittaa, tuoksuttele mausteita onko kanelihimoa, vai riittääkö vanilja – mitä sattuu nyt tekemään mieli 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *