Mustaherukkapannacottapiirakka

M u s t a h e r u k k a p a n n a c o t t a p i i r a k k a.
Sen pidempää sanaa saa jo hakea, mutta kyllä se minun tietämykseni mukaan lukeutuu yhdyssanaksi – jos olen vääräoppinen niin korjatkaa ihmeessä. 😉 Marjat ja kookos ovat yksi suosikkimakupareistani. Vanilja sopii niin kookokseen kuin marjoihinkin, ja myös suklaa ja mustaherukat ovat erinomainen yhdistelmä. Tässä piirakassa monien hyvien yhdistelmien ympyrä sulkeutuu, ja lopputuloksena on todella helppo ja herkullinen piiras. 🙂 Kaiken lisäksi piirakka on varsin erikoisruokavalioystävällinen: gluteeniton, viljaton, maidoton, munaton ja muokattavissa tarvittaessa vegaaniksikin. Leivonnassa munat voi välillä korvata vedessä turvotetulla pellavansiemen- tai chiarouheella. Yhtä munaa vastaa kun yksi ruokalusikallinen siemenrouhetta turvotetaan kolmessa ruokalusikallisessa vettä. Kaikki eivät munia pysty yliherkkyyden tai allergioiden takia syömään, ja joku voi valita muistakin syistä jättää ne pois lautaseltaan. Vegaania varten voin voi korvata kookosöljyllä ja liivatteen agar agarilla. 😉

09mustaherukkapannacottapiirakka1

09mustaherukkapannacottapiirakka2

MUSTAHERUKKAPANNACOTTAPIIRAKKA

Pohja:
1 rkl pellavansiemenrouhetta + 3 rkl vettä (tai 1 kananmuna)
75 g suolatonta voita (huoneenlämpöistä) tai 3/4 dl sulaa kookosöljyä
1 dl kookosjauhoa
½ dl mantelijauhoa tai jauhettuja auringonkukansiemeniä
½ dl erytritolia (tai maun mukaan muuta makeutusta)
½ dl kaakaojauhetta
1 tl psylliumia
½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljauutetta
Hieman suolaa

Täyte:
1 tlk (400 g) kookosmaitoa tai -kermaa
1 vaniljatanko
200 g mustaherukoita
Nestemäistä (vanilja-)steviaa maun mukaan (n. 25 tippaa)
5 liivatelehteä
½ dl kiehuvan kuumaa vettä

Sekoita pohjan ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Painele taikina voideltuun vuokaan ja paista pohjaa uunissa 175 ⁰C asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä, muttei kuiva. Anna pohjan jäähtyä.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaada kookosmaito kattilaan. Halkaise vaniljatanko, ja kaaputa siitä siemenet kookosmaidon sekaan. Lisää myös tanko kattilaan ja kiehauta kookosmaito. Keittele (ei kiehuen) kookosmaitoa joitain minuutteja niin että se maustuu hyvin. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää mustaherukkasose kookosmaidon sekaan, anna seoksen jäähtyä. Lisää makeutusta suuhusi sopiva määrä. Kiehauta vesi. Puristele liivatelehdistä ylimääräiset vedet ja liuota ne kuumaan veteen. Lisää liivatevesi kookosmaitoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Kumoa täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi kookoskermavaahdon kanssa. 😉

Samankaltaisia reseptejä:
Aprikoosipiirakka
Chili-suklaapannacotta
Coconut Custard Pudding
Kaakaovanukas
Luumupiirakka
Mausteinen omenapiirakka
Mustaherukkamuffinssit
Mustikkajuustokakku
Mustikka-kardemummacurd
Mustikkaskonssi
Sitruuna-mascarponejuustokakku (juustokakku ilman liivatetta)
Vaniljapannacotta mustaherukoilla

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Kiitos. 🙂 Värikäs ruoka kyllä piristää kummasti näillä harmailla ja märillä keleillä.Siellä pohjoisemmassa on kuulemma ollut jo nättejä, lumisiakin päiviä, mutta täällä on vain kuraista…. 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *